2021. augusztus 10., kedd

Magyaregregy szégyene

Aki járt itt nálam, olvashatott több magyaregregyi mesét. Szerettem ezt a helyet, minden évben egyszer legalább elmentem.

Most az alábbi blogbejegyzés igencsak megdöbbentett:

http://baranyaidombsag.ucoz.hu/news/2021-08-09-1822

Teljességgel érthetetlen számomra az ilyesféle viselkedés. 

Nem értem és nem értem és nem értem. Vannak kincseink - de vagy elkótyavetyéljük gazdagéknak - vagy hagyjuk tönkremenni. Nem becsüljük ami van, nem őrizzük, nem védjük - legalábbis sok helyen ez van.

Kár. 

http://www.fesztivalnaptar.hu/magyaregregy_mare-var/I070354/kep-1/


4 megjegyzés:

  1. Szomorú vagyok én is. Nekem negyven évvel ezelőtt a kedvenc kirándulóhelyem volt. A Magyaregregyi strandra is jártunk olcsósága és úszásra alkalmas hideg vize miatt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Óhatatlanul az forog a fejemben, hogy valaki tán szeretné megvenni/megkapni ezt a várat, s a "talajt jól előkészíti'" ehhez. Magyarországon ma minden megtörténhet. Nem járt erre mostanában Mészáros, vagy Csányi ?

      Törlés
  2. Nem, most kivételesen nem erről van szó. 30-40 fiatalról, akiknek fogalma sincs, hogyan kell rendezvényt szervezni, és, azt hitték, ha egész délelőtt semmit sem adnak elő, csak ténferegnek, saját magukkal vannak elfoglalva, az is jó. Nem volt egy szervezőegyéniség, aki összekapta volna a bandát...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A rossz hír is hír.
      https://aranyosfodorka.blogspot.com/2019/11/utolso-oszi-kirandulas-2.html
      15 magyaregregyi posztomból csak ezt az egyet mellékelem. A várral régóta "bajok" vannak. Lehet, hogy ez egy elátkozott vár.

      Törlés