2021. augusztus 16., hétfő

Ma reggel.....

Ma reggel ez a levél várt:

Szia ! A részedről etetett mama cica ivartalanítását vállalom. Remélem ezzel a környék nyugalmát és az állatok védelmét szolgálom. Légy szíves írd meg a számlaszámod, és az ivartalanítás összegét. Utalom a pénzt.
További szép napot, és boldog perceket a védenceiddel.


Nem is nagyon tudok mit mondani, hová tenni a dolgot, annyira meghatónak, zavarba ejtőnek érzem. Nem az ország egyik milliomosa írta, nem is hinném, hogy bárki felkapaszkodottnak lenne ennyi figyelmessége mások iránt. Egy barátom írta, akinek érzékeny lelke van…. Megpróbálom a dolgot valamiképp megszervezni, bár nem lesz egyszerű – azt már előre látom….

Kedves barátom, itt IS köszönöm segítő szándékodat, és bármi „fejlemény” lesz, azonnal beszámolok róla….


És az én válaszom:

Szia ! Reggel óta, mikoris elolvastam leveledet, nem egészen tudok magamhoz térni...Nagyon kedves tőled ez a felajánlás, és igazán köszönöm is - csak még egyet nem tudok, kell-e, lehet-e, érdemes-e nekem ezt az egész ügyet ilyen mértékben felvállalni. Miképp írtam, ez egy afféle gazdátlan macska - mert az nem gazda, ahová aludni jár, de nem etetik, azok se gazdák, akiknek a kapuja elé leül és vár az ételére,  és - bár tudom - a macskák túlságosan nem hűségesek, (mint a kutyák), de azért ha igazán jó helye lenne ennek a nyomorultnak, bizonyára nem járna koldulni.  ( Bár.... az én szürkém is átment a szomszédba és egy kis nyalánkság után engedte magát megsimogatni....pedig ugye, elhiszed, hogy tőlem szeretetet és ételt bőven kapott....) 
Sajnos az, akinél "fészket rakott" egy akkora bunkó, hogy szavam nincs rá és nem tudom, miképp oldjam meg a helyzetet. A vele való "beszélgetés" nélkül nem tudom, hogy kezdjek a dologba... Egy nőstény macska műtéte azért nem egyszerű, míg a varratot ki nem szedik, bezárva kellene tartani, stb....) 
Mindenesetre tényleg meghatódtam kedvességeden és nagyon köszönöm, amennyiben valami okos megoldást találok - írni fogok. De bevallom, nem is tudom, miképp fogjak hozzá...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése