2021. november 7., vasárnap

Egyedül talán utoljára...

 Tudom, az időrend most a blogban kicsit összezavarodik/zavarodott.  Már bent vannak a novemberi bejegyzések, de mégis beteszem ezt az október végit is. Ha másért nem, emlékeztetőnek, önmagam számára. Igen, itt, ezen a kedves, milliószor bejárt rétemen elég rosszul voltam azon a bizonyos vasárnapon.... és ezt az érzést nem fogom/tudom elfelejteni. Nagy a valószínűsége, hogy tényleg utoljára jártam itt egyedül. 

Rengeteg csodás emlék köt ehhez a helyhez, harmincnál is több éve járok ide, hajdanában naponta, aztán a kutyák elhalása után már ritkábban, de nagyon szerettem ide kimenni. Nincs is messze, szép emlékeket idéz... Hát valószínű most ez is elveszett (már ami a magányos kóborlást itt jelenti....)

2021.10.17. Vasárnap volt. Akkor készültek ezek a képek a gyükési rétemen... 












Tényleg vörös a veresgyűrű som ilyenkor...

Az alábbi  2x2 kép között napra pontosan egy hónap telt el. Szeptember 17-én még milyen zöld volt s virágokkal teli ! És október 17-én már sárga....



Sajnos jól sejtettem, az a különös kis "alkotás" nem maradt meg. Lehet, hogy a vaddisznók döntötték le....




...mert vaddisznók "dolgoznak" a réten rendesen....



6 megjegyzés:

  1. Nagyon-nagyon sajnálom, ami veled történt! Az egészség a legfontosabb, nagyon vigyázz magadra. El tudom képzelni, hogy mennyire megijedtél, de ahogy írod, szerencsére nagyobb baj nincs. De az óvatosság nem árt. Így én sem mernék nekivágni már egyedül a túráknak. A strok-om óta én is hamar megijedek, ha valami leggyengébb tünetet észlelek, szerencsére ok nélkül, de bennem van a félsz, amolyan pánikszerűen, amit nem tudok kiheverni. Persze sokat javult a 7 év alatt, de itt van...
    Nagyon jó egészséget kívánok Neked, s remélem nem kell örökre lemondanod a kedvenc túráidról, sétáidról a természetben!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon nem szeretnék lemondani a sétákról, csak egyedül már nem fogok járkálni. Pedig- bevallom - számomra az volt az igazai öröm/élvezet. Na de valamit valamiért... A biztonságom érdekében majd barátnőket viszek sétálni....Nekik se árt egy kis gyaloglás.

      Törlés
  2. Nagyon vigyázzál magadra, lassan a sorok között rájövök mindenre. Egyszer talán már mondtam is neked hogy felelőtlenség egyedül mászkálnod de máskor barátnőddel mentél kirándulni. A szép és a kellemetlen emlék is megmarad emléknek !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hidd el Éva, jó kis figyelmeztetés volt ez. Nem fogok erdőt-járni a jövőben (76 évesen, a történtek után) egyedül....

      Törlés
  3. Nem érdemes kockáztatnod, inkább ritkábban valakivel, minthogy ott érjen egyedül valami baj. Van sok szép emléked, fotód, amiket nézegethetsz és emlékezhetsz. Tudom, nem az igazi, de most ez van, el kell fogadni. Hidd el, tapasztalatból tudom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy érzem kellő figyelmeztetést kaptam...Nagyon nehezemre esik változtatni az élet-tempómon, a megszokásaimon, de a kényszer végülis ráviszi az embert.

      Törlés