2023. március 23., csütörtök

Nem olyan egyszerű, amilyennek látszik

Mivel ezidáig a nordic walking https://hu.wikipedia.org/wiki/Nordic_walking
hiányzott az életemből hát vén fejjel ezt is kipróbáltam.
7,2 km-es út után hazajöttem, megebédeltem és mint a kivágott fa, eldőltem, 3 órát aludtam moccanatlanul.

Nem tudom eldönteni, mi legyen ? Tehát elmegyek a jövő héten is – kipróbálni magamat. Ártani biztos nem árt… A nagyobbik Malomvölgyi tavat jártuk körül – be kell valljam, az ébredező természet szépségeire nem is nagyon figyeltem, bár láttam a sokféle kis virágot, a vadkacsákat, a gerléket, egy döglött halat, teknősöket – de valójában annyira kellett koncentrálni a kezem és lábam újszerű mozgatására, hogy minden más elhalványult emellett.

Nos, majd meglátom, elmegyek lövő héten is – aztán eldöntöm, hogy vegyek-e botot, vagy se – mert a jó bot nem olcsó, s ha nem használom, akkor ablakon kidobott pénz (lenne)…
Mindenesetre nem kapkodom el a döntést.


Az alapelv: karok-lábak ellentétesen mozognak


Ma a nagyobbik tavat jártuk körül (7,2 km)


8 megjegyzés:

  1. Én imádom! Először, amikor láttam külföldön, butaságnak gondoltam, de aztán hirdettek a közelemben tanfolyamot, amire elmentem, már nem emlékszem, 3 vagy 4 alkalommal voltam-e, de valóban oda kell rá figyelni. És azóta azt látom, hogy sokan sétálnak nordic walking botokkal, de a 90% rosszul. Úgy nem annyira hatásos, de legalább mozognak.
    Mindenképpen javasolnám neked is. Azt vettem észre magamon, hogy ha rendszeresen jártam, akkor kb. 2 hónap után sokkal frissebb volt a gondolkodásom és kreatívabb is lettem. Szóval a lényeg: nordic walkingra fel! - th

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos, majd meglátom. Egy picit öregnek tartom magam, fáraszt a tempó, de lehet, hogy majd megszokom. De ha csak rendszeres séta lenne a kezdeményezés vége - annak is örülnék.

      Törlés
  2. Gratulálok hogy vállalkoztál erre a megmérettetésre, váljon egészségedre ! Csak így tovább legalább egy jót alszol utána.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kicsit próbálkozom még, mert annyira azért nem egyszerű és könnyű - de akár sikerülhet is. Ha nem, akkor csak marad a séta....

      Törlés
  3. Jót kirándulhattatok! Nekem túrabotom van, már pár éve, de csak az egyiket használom, a bal kezemben, mert bal kezes vagyok, és a jobban valahogy nem áll kézre. Nagyon szeretem, mert a meredekebb részeken nagyon hasznos.
    Nem tudom amit te próbáltál, és az enyém mennyire más. Ez sem volt olcsó, és ezt is csak párban árulják, sport boltban vettük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Állítólag különböző a kétféle bot, de főképp nagyon más a használatuk. A nordicot meg kell tanulni, gyakorolni, míg sétálni mindenki tud. Nos, majd kiderül, van-e tehetségem, erőm, kitartásom ehhez a sporthoz.

      Törlés
  4. Bot nélkül én soha nem megyek kirándulni,gombázni.Hegynek fel kapaszkodó,lefelé támaszték.Amikor a Caminot jártam,hozzám nőtt a bot.Nagy segítség a gyalogolásban.Nem jártam Nordic tanfolyamra,a botom is túrabot a jobb fajtából,de használatkor ösztönösen megtanulja az ember,hogyan segít.Vegyél túrabotot és használd gyakran!Tanfolyam nélkül is menni fog,meglátod!
    Lélekajtós

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szeretnék odáig eljutni (ahol régen voltam) - hogy rendszeresen járjak sétálni - akár bottal, akár anélkül. De elég nagy elhatározásra van szükségem ehhez....Csak reménykedem, hogy sikerül.

      Törlés