2024. május 19., vasárnap

Szombaton....

 ....elkészült az eperlekvár is.....

Mázlim volt. A piacon kishibás epret kaptam 900.- Ft/kg áron....Naná, hogy megvettem, amikor a "szép" 1500-1600 volt bent a csarnokban.

Bodzaszörp kész.

Eperlekvár kész.

Jöhet a kajszi és a meggy.

Aztán a tél ??? Á, szerintem olyan évszak már nem lesz....





(Abszolút zárójelben, kis betűvel, hozzáteszem, mert nem tudom kihagyni és elhallgatni....Azért ez az eperlekvár - persze már a tavalyi is - NEM olyan, mint a régi eperlekvárok voltak. Szép, szép, de az eperíz valahol elveszett a szépség mögött...) 

4 megjegyzés:

  1. Szépen haladsz a befőzéssel! Nekem még csak az üres üvegek sorakoznak!😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod, érdemes manapság nyitott szemel járni és ha valami jó áron kínálkozik, "lecsapok" rá....

      Törlés
  2. Az eper. Úgy van ahogy irod, a sok nemesités amit a kinézés, nagyság irányában végeztek, az idz rovására ment. Sajnos ez igy van számtalan gyümölcsnèl. Ma már talán ha szerencséd van akkor valamelyik termelönél még akad jó minöség, de egyre inkább le kell mondani a régi izekröl. Avval válaszolnak: örüljetek hogy mindent ölcsóbban ès többet tudunk produkálni.
    Egyèbként kivánok mindekinek kellemes pünkösdi ünnepeket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A jókívánságodat köszönöm, és én is kellemes, nyugodt, békés ünnepet kívánok, hovatovább ez a szó lesz a legfontosabb - ahogy körülnézek a világban...Abban is igazad van, hogy egyre kevésbé találja meg az ember azokat a régi, igazi és megszokott, megszeretett ízeket (és egyéb dolgokat) ebben az esztelenül ki tudja hová rohanó világban....

      Törlés