2024. május 16., csütörtök

Tényleg létezik

Minden nap találok valamit, amitől "tátva marad a szám"....

Ma pl ezt: https://themindcircle.com/varosa-dam-staircase/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2oUo9k_1rWXPLPHpds1rqFAx46qyrMEWl8HUlzqGF3wcqQTubj5s-Fgv4_aem_Acp_f0S8yqXHcWdhCHTcHQAkl7ntplF_mTvCexyWz6cXW8atrvUG7vR-3hQUpr_zljo0N16GD5m5ljPG3eXzq_Cm

Az első fotót látva azt gondoltam, már megint hülyít valaki, olyan fake kép, amit valaki összerakott és el akarja velem hitetni, hogy az a valóság...De csak nem hagyott a kisördög aludni, rákerestem és bizony meg is találtam, hogy igenis létezik ez a......na nem is tudom, milyen jelzőt aggassak rá.... szóval létezik ez a hihetetlen, agyament, fantasztikus, gigantikus borzalom, mert hát csodás szépségnek nem nevezném. Technikai érdekességnek se igazán. Ez egy "vizes létesítmény" - de még nekem öreg "vizesnek" is sok... Sőt.... sokk.

Mutatok pár képet róla, a fenti linken még több kép látható, és ezek után tényleg higgyétek el, hogy ez a mi bolygónkon található:




A Douro folyó mellékfolyóján épült Varosa-gát, az építmény nevét a Varosa folyóról kapta,  amely egy Tarouca melletti alföldi faluból ered, és a Douroba ömlik. Az 1976-ban épült gát Portugália egyik legkisebb vízi erőműve, 76 méter magas és 213 méter hosszú. A lépcsők számára nem találtam adatot....

Tényleg minden nap rábukkanok valamire, amin elcsodálkozom.

2 megjegyzés:

  1. Igen is létezik ez a hihetetlen,agyament,gigantikus, létesítmény Megtaláltad, így tényleg létezik, vizes létesítmény , technikailag mi-indokalja???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye nem a gátépítés miértjét kérded - hiszen az egyértelmű....arra sajnos nem tudok válaszolni, hogy ez a különös tekergős, emeletes nemtudommineknevezzem rész miért épült hozzá. Lehetett volna talán valamiféle liftet építeni, ami megoldja a feljutást, nem ezt a millió lépcsőt. Sajnos nem találtam rá semmi magyarázatot, hogy miért ez és miért így épült.

      Törlés