2020. április 2., csütörtök

Örömforrás

Lazítanom kellene, lazítani fogok a blogírási rendszeremen. Majd megfeszülök, hogy minden napra találjak valami olyant, ami nem a bajokkal kapcsolatos, de esküszöm - (legalábbis nekem) egyre nehezebben működik az ez irányú fantáziám. Persze lehetne recepteket bemásolni (unom) vidám verseket (röhejes ebben a szituban), mókás korona-zenéket (valahogy nem vagyok elragadtatva, se feldobva tőlük)...

Akkor mi a frászról írjon szegény magányos elhagyatott öregasszony ? Hiszen azon kívül, hogy "élek" semmi nem történik ?  (Bár ezért  naponta  kétszer hálát adok a Teremtőmnek...)

Na, szóval ne tessenek aggódni, ha itt mától kezdve nem lesz minden nap valami "csacskaság"... Ha mégis tudok valami jót írni, úgyis eldicsekszem vele....





"Sok természetes örömforrás van az életünkben! Például az illatok, az ízek, a mozgás, a vizuális élmények, a játék, a hobbi, a munka, a szerelem, mind-mind okot adhat az örömre. Mi az öröm? Mindenkinek más, de ezzel együtt is az emberi természet alapja, megelégedettség, biztonságérzet, melegség. Mindannyian képesek vagyunk rá, ha odafigyelünk. Az örömérzést gyakorolni kell." (Nem tudom, honnan az idézet...)

Nem kávézom gyakran délután - csak ha megkívánom, mint ma is. Éppen Szepes Mária gondolatait olvasgattam és egyszer csak bekacskaringózott a szobába a frissen főtt kávé illata…. 

Gondoltam: ha más nem történne, akkor ma ennek fogok örülni, hiszen olyan kedves, régi emlékeket ébresztett bennem. 
(Ó, Nádor, Nádor álom voltál, vagy valóság ?)
Lám, néha ennyi is elég….. 

(És: NEM felejtettem a gázon, s égettem le a főzőt !!! Na, azért valami kis  +öröm  jutott a kávén kívül is 😊 )



Esetleg nézz be ide is: 
http://oromtrening.com/   
http://www.optimistaklub.hu/




6 megjegyzés:

  1. Kellemes lazulást és remélem rövidesen lesz olyan jó híred amit közölni tudsz majd velünk is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ismerhetsz már, "olyan" sokáig úgy sem bírok csendben maradni :-)

      Törlés
  2. Biztos vagyok benne, hogy találni fogsz legalább másnaponként valami pozitívumot, amit leírsz nekünk! Csak menj ki többször a kertecskédbe és jól nyisd ki a szemed, füled!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jövök, persze, hogy jövök, a nemtúlfontos/érdekes életem apró gondolataival - mert hát hol, kinek is mesélném el, ha nem itt, nektek ?
      A kert pedig ad feladatot, a hét végére felmelegszik az idő, már elterveztem, hova, mit - ill. kisebb "átalakítások" is szerepelnek a projektben....

      Törlés
  3. Csak ülj ki a kertecskédbe, ha hideg van jól felöltözve, vedd a kezedbe a kávéd és napozz, örülj, hogy már talán jön a jó idő :)
    Hidd el, más sem nagyon tud mit írni, senki nem fog megkövezni érte, ha nem vagy naprakész minden témából. Ha eszedbe jut valami megírod, mi meg olvassuk :) tényleg vedd lazán az egészet.
    Ölellek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony naponta ezt teszem, kint "gyalogtúrázom a kertben és pihenni meg beülök (félig) az autóba. Onnan lesem a verebeket. Már egész jó hozzászoktak, hogy az autó mostanában kissé másképp néz mi, mint múlt héten...Kilóg belőle a (ló)láb :-)

      Törlés