2020. június 16., kedd

Borús az idő, semmi se történik...

….arról meg, hogy milyen házimunkákat végzetem, minek írnék ?  Az ilyen napokon  megnézegetem az időjárás előrejelzőimet és csak csodálkozom, hogy onnan fentről mi minden látható. (No nem mintha nem tudtam volna, hogy még a földre esett kiskanalat is észreveszik bizonyos műholdak.)



Ha mernék, ha alkalmas lennék még rá, szívesen repülnék egy-két  kört az ISS-sel – ezért aztán az ilyen témájú híreket is figyelemmel követem.
Barangolok ezen az oldalon:
Az űrállomás aktuális pozíciója:

Aztán majd csak eloszlanak a felhők …..

(Ámbár a földnek nem ártana 3-4 nap ilyen szép, csendes  eső, mint amilyen a mai….) 




4 megjegyzés:

  1. Emlékszem, hogy 30-40 (?) évvel ezelőtt a bátyám újságolta, hogy Amerikában már mindent látnak fentről, akár egy gyufaskatulyát is. Hitetlenkedtem, mint oly sokszor... és bizony mind valóra vált azóta! Nem is merek belegondolni, hogy még milyen "csodák" lesznek! A titok, mint olyan, megszűnt. Minden téren. Nem sok rácsodálkozás marad az unokáinknak. Látom, hogy a telefonjukon is mi minden "bejön" kéretlenül...
    Az időjáráshoz annyit, hogy maradjon csak ez az idő - bocs! -, de talán ezen a nyáron nem is lesz több esős időszak és a föld nagyon-nagyon száraz, nem lesz semmink az idén! Pénzünk se több, hogy megvegyük drágán a zöldséget, gyümölcsöt.:( Én reménykedem a további CSENDES esőben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem - sajnos - fiatalokkal nincs valami erős kapcsolatom, de a tévében, vagy a neten is felfedezek néha egészen hihetetlennek tűnő dolgokat.Nem azon gondolkodom, hogy szükség van-e ezekre (egy részére biztos), hanem azon, hogy kik azok, akiknek ilyesmi az eszükbe jut és meg is tudják valósítani elképzelésüket. Becs szó, sokszor arra gondolok, hogy ők nem "földi" emberek, hanem ide csempészett Mars-lakók.
      Engem nem zavar az eső - sőt, nagyon is kellene....
      A felhők eloszlása pedig jó lenne - még ha nem is meteorológiai értelemben....

      Törlés
  2. Ha jól számolom, a 40 napból ( Medárd...) eltelt már 10 nap. Az unokák itt vannak már 7 napja,- nem nagyon tudtam tv.híradókat nézni... de azért tudom, hogy micsoda károk történtek az országban, sőt tragédia is. ( haláleset) - stb. Talán azért örüljünk a helyi - pécsi - időjárásnak,- mert más helyeken fák kidőlésétől a jégverésig, volt itt minden. Sajnos... és a többi, minden más eseményt meg inkább én se említsem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mint fentebb írtam, engem nem zavar az eső - és tudom, jöhetne még bőségesen - csak ne olyan formában, mint az ország egyes szerencsétlen helyein....

      Törlés