2023. július 9., vasárnap

Nyár a kertemben, virágok, méhek



 Búzavirág
                    
Néha a kevés is elég, hogy elmosolyodj.
Ha nincs nagy ajándék, már az se fáj.
De ha egy harmatos reggelen
búzavirág nyílik a kertben,
megköszönöm, hogy rám mosolygott
szirmában az ég.
2019.


Összesen 30 m2 sincs az udvarom, ennek nagyobb része autóbeálló. A maradék viszont tele van tömve virágokkal. És ahol virág van (most leginkább  levendula) - ott vannak méhecskék: 



A "rendes" méhecskék szorgosan dolgoznak

De poszméh  is jön látogatóba



Ezen a hatalmas "levendula-fán" most nagy a sürgés-forgás

Kék bojtocska

Az estike idei első virága

Törpe árvácska



Este fényképeztem még, mert hallottam és láttam, hogy a levendulán van mozgás. És ott találtam őt...Nem gyűjtötte szorgosan a virágport.Vagy 10 képet csináltam róla, meg se mozdult, ott kapaszkodott az ágon.... Én biztos vagyok benne hogy aludt már...
Egy mesét is kitaláltam: ő lehet a legszorgalmasabb, aki kora hajnalban már itt volt, és annyira elfáradt, hogy úgy döntött, itt tölti az éjszakát. Jó éjszakát, szép álmokat kívánok neked szorgos kicsi méhecske !

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szép a virágos kerted! Nem is gondoltam volna, hogy csak ekkora az udvarod, annyi féle gyögyörű virágot mutattál már belőle. A mégecskés képeid is nagyon jók lettek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg nagyon kicsi, s ráadásul az autó is bent áll (mostani képeken nem)...De mindig igyekszem tavasszal sokfélét ültetni/vetni és akkor nyáron olyan mint egy virág.dzsungel.

      Törlés
  2. A szép mesés kerted bemutatását kedves mesével fejezted be , szép fotók !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szeretem és sokra értékelem ezt a pici kertemet. A méhecskét kerestem ma reggel, de már nem volt a tegnap esti helyén, tehát elment dolgozni...:-)

      Törlés