2009. október 16., péntek

Reel Time, Pécs

Miközben bevásárlással bíbelődő barátnőmre vártam – mivel betű nélkül a várakozás nekem kín – elővetem az épp véletlenül nálam lévő DN Grátiszt, s többek között a programajánlót is átbogarásztam. Láttam én, hogy este az IH-ban – a Brit napok keretében – van valami ír zene program, egy futó pillanat erejéig meg is fordult a fejemben, hogy el kéne menni, mivel azonban 8-kor kezdődött, este meg már nem szívesen mozdulok ki, lemondtam róla.
Délelőtt aztán /egész véletlenül/ elhozta - felém járva – tündéri unokáját megmutatni egy gyerekkori jópajtásom, s kiderült, hogy a baba szülei játszanak este ír zenét. Hívott, menjek el megnézni őket. Majd meglátom, még nem tudom – volt akkor a bizonytalan válasz. Szerencsére estefelé még egyszer rám kérdezett: Na, hát nem jössz el ? És mivel három a magyar igazság, nagy hirtelen úgy döntöttem, elmegyek. /Pláne, hogy a kedves hívás mellé egy igazán nagyvonalú ide-oda szállítási ajánlatot is kaptam. :-) /
Nos, nem bántam meg.
Azt hiszem az a maroknyi közönség se, akik lelkesen megtapsolták a két igen kedves és tehetséges fiatal zenéjét. Persze, hogy első dolgom volt a neten rájuk keresni, de jóformán semmit se találtam az egymást ismétlő programajánlatokon kívül. A youtube-on pedig ezer Reel Time együttes van – végig se néztem, nem hinném, hogy ők köztük lennének.
/Csak egy halk megjegyzés: nem könnyű egy együttesnek nevet választani – de ha már választasz, akkor válassz jót, mert elveszel a masszában…/
No, szóval elmentem, meghallgattam, megtapsoltam őket. A hely, ahol játszottak, az IH földszintjén lévő terem /nem tudom, van-e neve/ épp olyan, mint az egész IH – lepusztult. Ami azonban a színes reflektorok felgyúlása után következett, feledtette ezt a szomorú állapotot. A terem egyébként műsorkezdésre tele lett.
Balassa Édua hegedűn Zajzon Tamás gitáron, mandolinon, tangóharmonikán, fuvolán és dobon játszott, sok számban énekelt is. Kellemes, fiatalos, vidám hangulat uralkodott a teremben, voltak akik egy-egy sörrel „kísérték” a zenét. Ámulattal adózom most is, az egyik percről a másikra cserélt hangszereken való kellemes játékért és pompás hangzású hegedűszólókért a két fiatalnak.
Kellemes este volt, igazán érdemes volt elmenni.



(Zárójelben
1.Csak magamnak, mit is jelent a „reel”:
Ha főnév: cséve, tekercs,orsó, skót tánc
Ha ige: gombolyít, teker, elhadar/egy verset/, forog, tántorog, szédül
Nos akármelyik variációt nézem, passzolt a zenéhez. Sodró ritmusú, kellemes muzsika.
2. A fotók olyanok, amilyenek, aki rendszeresen olvas, tudja miért….)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése