2022. január 27., csütörtök

Almás lepényke...

...vagy minek nevezzem. Mert nem palacsinta, szóval olyan "lepényke"... 

Váratlanul  kaptam egy szakajtó almát, s volt közöttük, hibás is, amit már nem nagyon lehet/érdemes tárolgatni. Kidobni semmit nem szokásom, ezzel is kezdeni kellett valamit.

Én még almát sosem fagyasztottam le, gondoltam kipróbálom, milyen lesz ? Lereszeltem a kishibásakat, tálcára terítettem és lefagyasztottam a múlt héten. Ma elővettem belőle egy darabot és sütöttem egy csoda finom almás lepénykét.

Gyorsan ment, jó volt, ez a receptje:
(Minden csak olyan „gondolom formán” lett összerakva, mennyiségeket nem tudok írni…)
A reszelt almát összekevertem tejjel, tojással, zabpehellyel, darált földimogyorót, len- és szezám magot tettem bele, és egy kevés fahéjat.
Kevés cukrot is szórtam rá a végén – és egy tartalmas leves után, pompás ebéd lett belőle.


4 megjegyzés:

  1. Almát még én sem fagyasztottam, de ezek szerint bevált. Finom lehetett a lepénykéd, hiszen minden földi jót beletettél 😊.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért az alma lefagyasztva nem olyan, mint frissen, de erre a célra, vagy így felhasználható volt. Ha ne dolgozom fel, pár napom belül kidobhattam volna. Sajnáltam.

      Törlés
  2. Én lereszeltem és kidunsztoltam az efféle almákat. A kétéves olyan mint a frissen reszelt - Helga

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem puhult meg nagyon ? Nekem a lefagyasztott-felolvasztott is kissé puha volt. Igaz, én a "rendes" almás pitéhez az almát nem dinsztelem meg, csak lecukrozom, állni hagyom, kicsavarom, és máris mehet a tésztába. Valahogy nem kedvelem, amikor olyan "tötty" az alma.....Mindegy végülis, miképp teszi el az ember - mert kidobni kár.....

      Törlés