2022. január 20., csütörtök

Schwitzerland

Szólt a holló...soha már....

Valami érthetetlen okból, egy bizonyos témával kapcsolatban mindig ez az idézet jut eszembe. Persze olyan nagyon nem csodálkozom rajta, illetve csak kevéske szomorúság lopózik a szavak közé/köré - mert tudom, hogy e vágyam teljesülésére  ebben az életben már semmiképp nem lesz lehetőségem. Belenyugodtam, de azért a vágyakozás valahol mélyen elásva mégis megmaradt.
Mert nem lehetetlen álomról van szó.

Az álom neve: Svájc.
Pontosabban három dolog Svájcban: az egyik hegyek világa - mondjuk fölöttük/közöttük repülve, a másik a Glacier expressen utazás, harmadik a REGA felkeresése Interlakenben, (esetleg megspékelve Gitti Kuhn-nal való találkozással....  :-) - akikről már írtam régebben és "beléjük szerettem"...)  
 
Most ez a téma csak azért került megint elő, mert a 3 SAT Tv-men ma egész délután megint svájci filmek voltak - amit természetesen vágyakozva - végignéztem. 
Azt is meg kellett állapítanom, hogy ezek egyikét sem tudom itt a blogban bemutatni, mert nincsenek fent  a youtube-on, csak 1-1,5 perces bemutatók látható róluk - amit igazából nem értek, de biztos van valami jelentősége...
Találtam viszont egy másik filmet, akinek van kedve, ideje, türelme német nyelven másfél óráig a svájci hegyek világát nézni, bekukkanthat... Nekem tetszett... 



Ez rövidebb:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése