2022. január 30., vasárnap

Újra Kocsis Gábortól idézek

Nagyon kedvelem, sokszor olvastam már Kocsis Gábor blogját, írásait, idéztem is tőle nem egyszer... Válófélben lévőknek (vagy rosszul működő családoknak) ajánlom az alábbi cikk végigolvasását.

https://hasznaldfel.hu/pajzskent-hasznalt-gyermekek/

Én egy picike részt emeltem ki belőle:

"...A tudatlanul önző szülőktől végül elérkeztünk a ganéj típusokhoz. Azokhoz, akik üzletelnek a gyerekükkel, vagy piti kis érzelmi zsarolásokba süllyednek, gyermeküket eszközként használva ehhez. Válásoknál nagyon gyakori ez a jelenség: az egyik szülő jól ki akar még cseszni a másikkal, ezért a válóperes tárgyalásnál több láthatást, közös felügyelet követel, vagy a másik szülő alkalmatlanságát próbálja bebizonyítani, csak hogy elszakítsa tőle a gyereket...."

És sajnos a bíró()k ítéletében sem lehet megbízni. Anyapárti a többség - holott.... ugye aki nem él együtt a felperessel, vagy alperessel, miképp is tudja reálisan megítélni a helyzetet ? Tanút mindenre lehet találni...(Azt már senki sem vizsgálja, hogy ki, miért tanúskodik egy gyerekelhelyezési ügyben....)



2 megjegyzés:

  1. Brecht az ótestamentumi salamoni ítélet és a régi kínai krétakör-mese motívumait alakítja saját képére. Megrázó a Kaukázusi krétakör című darabja-jut eszembe róla.

    VálaszTörlés