2022. január 17., hétfő

Micsoda varázslat !

2022.01.17.  du. 3/4 5.

Ritkán van ilyen, de már máskor is sikerült lefotóznom és máskor is azt mondtam, de kár, hogy nem valahol a Havi hegyen lakom, ahonnan most valami álomszép lehet a kilátás.

Nos, nálam csak ilyen - de van fantáziám, el tudom képzelni ezt "széles-vásznon" is. Nincs jobb festő, mint a természet...



(Csak zárójelben... nem tudok szabadulni attól, hogy ha ilyent látok, ne azonnal az alábbi sorok jussanak eszembe:
"...Piros az ég alja, aligha szél nem lesz...."   - hát majd meglátjuk...)

Talán ez lehetett az ok ?

6 megjegyzés:

  1. Máriakéménden a faluban tegnap fél öt körül ugyanezt láttam, csodálatos volt, sajnos nem volt nálam fényképező. Most a kegytemplomnál biztosan még jobb képek készülhettek volna az angyalokkal, lemenő nappal, pirosas égbolttal, mert a múltkor csak feleennyire volt piros az ég és már akkor is elég jó képeket tudtam készíteni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg kár, hogy nem volt gép veled, fantasztikus volt a látvány és ott nincs, vagy nem lett volna semmi, ami ezt a szépséget takarja...

      Törlés
  2. Ugyanúgy emlékezem én is elödeink szavaira: piros az ég alja,szél lesz. Mennyire lett vagy lesz szél utánna arra mincs hihetö megfigyelésem, de még ma is mondom magamban ha egy naplemente után pirosbe öltözik az ég alja.
    Svájcban, de nem állitom hogy csak itt egy népi megfigyelés azt mondja: ha reggel piros az ég alja akkor idöjárás romlása, mig az esti piros ég idö javulásra, szép idöre enged kövtkeztetni.
    Szakemberek azt monják van benne valami.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meggyőződésem, hogy van igazság az efféle mondásokban. Ugyanis éjjelre megjött a szél ide is.
      Ez egy 2016-os esti kép és bejegyzés, azért tettem ide, mert eszembe jutott, hogy a piros esti ég miatt karácsony táján mi nem a szélre gondoltunk, hanem az angyalkákra...
      https://aranyosfodorka.blogspot.com/2016/12/varazslatos-esti-fenyek.html
      De itt is vannak képek:
      https://aranyosfodorka.blogspot.com/2013/11/piros-az-eg-alja-aligha-szel-nem-lesz.html

      Törlés
  3. Sok fotót készítek én is az egekről. Mostanában valahogy mások, mint régebben, vagy csak én látom másnak? A napfelkelték és a naplementék egészen különlegesek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nekem egyikre sincs "kilátásom" (napfelkelte-nyugta) így hát csak későbbi időben látom, amit látni érdemes. Én különlegességet nem vettem - talán épp ezért - észre. Régen is voltak szépséges színek/felhők/egyebek - most inkább meteorit van több - de azokat sajnos nem látom, de intenzív figyelemmel kísérem ezekről a szinte naponta megjelenő csillagászati híreket.

      Törlés