2022. június 16., csütörtök

Egy őrült elme ötlete

https://www.bama.hu/helyi-ertek/2022/06/a-kalvaria-domb-vonzero-lehetne-velekedik-olvasonk

Valami baromokos embernek az jutott eszébe, hogy meg kellene nyitni a kálvária-dombot a látogatók előtt, mi több távcsövek kellenének, hogy onnan kuksizhassanak lefelé. Hát az is a bolondokházába való, akinek ilyen javaslata van. A kálvária domb igencsak hamar meghalna, mocsokkal, szeméttel, részegekkel, kábítósokkal lenne tele, a stációkat, kápolnát  megrongálnák...

Csak mert valakik le akarnak nézni a városba.... Nem olyan magas az a domb, hogy megérne ennyit a kilátás....Aki felülről akar a városra nézni, keressen más helyet, mondjuk a Havi hegyet, vagy a Misinát.

Féltem a kálvária dombot és nem értem, miért kellene akarattal tönkretenni ???

".....A nyugati partoldalon magasra nőtt fákat ki kellene váltani (értsd: VÁGNI !) alacsony növésűekre, hogy ne akadályozzák a kilátást a város felé..... A grazi Schlossberg példájára a nyugati oldalon végigfutó támfallal és a rajta elhelyezett, fizetős távcsövekkel lehetne a hely értékét növelni. Mindezekhez honnan lenne pénz? Pécs városában sok gazdag vállalkozó van, akik megfelelő reklámfelületekért cserébe biztos hajlandók lennének minden, a város vonzerejét növelő intézkedés támogatására.."  Frantó 

Frantókám elfelejted, hogy ez nem a Schlossberg és nem is Ausztria. Ez Magyarország lepukkant városa a délvidékről, Pécs... Sokan vagyunk, akik nem szeretnénk a kálvária falán ilyen reklámverset látni, hogy  "Ez mind pécsikesztyű, vagy Legjobb a pécsiszalonsör !"

Nehogymá' valakinek eszébe jusson ezt az őrült tervet megvalósítani !!!!!!!!

(Civertan légifotó)

MIÉRT KELLENE EZT TÖNKRETENNI ?????????



8 megjegyzés:

  1. Tudomásom szerint már létezik ott a kálvária mellet vagy körülötte valami park szerüség. Ez nem elegendö, oly sok nézö kivánkozna oda városnézésre?
    A havi hegy kiválóan alkalmas.
    Ki az a pihentagyú aki egy szakrális
    létesitményt akar „felértékelni“?
    Nagy az Isten állatkertje.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A félelmem az, hogy majd lesz (vagy tán már van is) valaki, aki felplankolja a lehetőséget és tényleg reklámok elhelyezése lesz az elsődleges cél - miközben városnak ez az értéke (is) tönkremegy....

      Törlés
  2. Nálunk kivágták a templomkert gyönyörű nagy fáit...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a fairtási őrület nálunk is nagy divat. Hatalmas fákat metszenek meg brutálisan – ha lesz kedvem, fogom a fényképezőmet és erről is írok, ill. bemutatom. Nem értem, mi a jó abban hogy 3 fát tövig visszanyírnak, majd 2 ugyanolyant mellette meghagynak…valami őrült irányítja Pécsett ezeket a dolgokat…vagy ennyire kell a tüzelő a pécsi erőműnek ???
      Egyébként tévedés ne essék, NEM a normális, ésszerű, szükséges fametszés ellen vagyok. De amit látok, az fájdalmasan abnormális.

      Törlés
    2. Állítólag az 5G miatt van, nem megy át a nagyobb fák koronáján. Csak sokminden más mellett ezt az "apróságot" is elfelejtették közölni vele kapcsolatosan.
      De egyébként sem normális, amit csinálnak, itt a szomszéd településen, Biatorbágyon a városka közepén akarják végigvinni a Bp.-Balaton bicikliutat. Ellehetetlenítve az ottlakók kocsival való kiállását, ami eddig sem mindig volt egyszerű a főútra, meg kivágva ott is a fákat, amik legalább némi árnyékot adtak a forró napokon.

      Törlés
    3. Időnként elgondolkodom, kik is kerülnek manapság az országban vezető pozíciókba ? Csak őrült, elmebeteg emberek, vagy már eleve feltétel, hogy vezető csak hibbant agyú lehet ? Néha olyan intézkedések történnek (és lám, nem csak Pécsett), hogy tényleg megáll az ész. Ezt az 5G dolgot eddig nem halottam még, de nem tartom lehetetlennek.

      Törlés
  3. Teljes mértékben egyet érték. Az öreg fák legalább még valahogy eléldegélnek ebben a rettenetes szárazságban is, de egy új fa csak egyre kevesebb eséllyel marad meg, ráadásul, alig nőnek, csak fonnyadnak a szárazságtól. Örülni kell a meglévő fáknak. Az egész ötlet elmebetegség. Ez egy szakrális érték, keresztény, katolikus módon használva van az év megfelelő napján, a megfelelő ünnepen, ahogy másutt is. Nincs szükség semmilyen egyéb projektre ezen a területen. Észlény barátunk, aki tollat ragadott, és egy zavaros, összefüggéstelen mondatokból álló cikket írt, szégyellheti magát, mert látszik, gőze sincs sem egyházi vonatkozásban, sem más téren az egészhez.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsi vagyok a város vezetésének is ez-e az álláspontja, mert ebben a városban minden megeshet, minél bolondabb az ötlet annál inkább.....

      Törlés