2022. június 12., vasárnap

Nem lesz jókedved tőle...

Állandóan azon igyekszem, hogy valami pozitív hírt, eseményt találjak minden napra. Be kell valljam, nagyon nehéz feladat, mert néha nem tudom eldönteni a jó, vagy a rossz hírek vannak-e többségben.

A mai napom és az elkövetkezők, amikor ez a cikk eszembe fog jutni, egészen biztos, hogy a nagyon rossz napok közé fog tartozni. Olvassátok el ezt a cikket - habár hosszú, de elgondolkodásra nagyon is érdemes.
(Persze ha valaki jobban szereti struccokat, mint az újságolvasó öregasszonyokat, akkor lehet "lapozni"...)

https://24.hu/belfold/2022/06/10/nyersanyagok-globalis-krizis-klimavaltozas-gelencser-andras-interju/

Két mondat belőle:
"….Nem lehet itt már megállítani semmit…..
….sok mindennel elkéstünk. Ez a féktelen növekedés és jólét legkésőbb 2040-ig véget ér, a modern civilizáció súlyos válságba kerül…."

Részben szerencse, hogy én nem élem meg ezt a dátumot...
Na de a gyerekek ????????

 

Kép: https://ingreen.hu


2 megjegyzés:

  1. Nagyon szomorú a helyzetünk. Ilyen durva cikket még nem olvastam, ami ennyire mindent összefoglalta volna a ránk váró jövőt, de tudom, hogy így van. Akár hisszük, akár nem... Mivel az emberiség nem akart változást sem korábban, sem most, elkerülhetetlen a pusztulásunk, legalábbis az emberiség nagy részének pusztulása. És, akik maradnak, azoknak sem lesz könnyű, ha a nyári 40 fokos aszályban, majd semmit sem tudnak megtermelni, netán már ivóvizük sem nagyon lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nagyon reálisnak érzem/gondolom ami a cikkben olvasható. és mégis vannak (pl.ismerőseim is), akik cáfolják, tagadják, nem hiszek, hogy ez így lesz... Persze végülis struccok mindig voltak/vannak/lesznek. És vannak a mának élők, akiket cseppet sem érdekel sem az utódaik, sem a Föld jövője...
      És bárcsak e hitetleneknek lenne igazuk - de ebben semennyire nem hiszek.

      Törlés