2022. június 2., csütörtök

Ki tudja mi várható ?

Nincs rosszabb - legalábbis azt hiszem - mint tehetetlenül várni valami rossznak a bekövetkeztét.
Adja az ég, hogy a siránkozó öregasszony beszéljen belőlem és ne legyen igazam, de be kell valljam, félek...

Az utóbbi időben (a múltkorit le is fényképeztem) hatalmas esők jönnek, és az éjjel még rosszabb volt a helyzet, mint pár nappal ezelőtt. Reggel kimentem megnézni, áll-e még a járdánk, ez a kép fogadott:





Mivel a BIOKOM-nak ( akihez az útjavítás tartozik) ezt a két hete még csak kisebb hibát jeleztem, de nem történt semmi - most újra szóltam. Mert a képen is látszik, a kimosástól fél m-re megy a gázvezeték. (=sárga elzáró fedél)  Ha jön egy nagyobb eső, kimossa a járdát, eltörik a gázvezeték, akkor akár meghalhatok - nem is akármilyen körülmények között...

A BIOKOM embereinek elmondtam ezt reggel, valamikor kijöttek, szemrevételezték és felhívtak, hogy ne aggódjam, nem nagy a baj és majd ha lesz idejük, megcsinálják. Hát kívánom, hogy az ügyintéző kerüljön hozzám hasonló helyzetbe ! Nem tudom, akkor is azt mondaná-e, hogy megcsinálják majd, ha lesz rá idejük...

Nem tudom mi várható, de egy biztos én még élni szeretnék...

Kiegészítés: 

Este még találtam ezeket: a Vince utcát mutatja a videó, ahol éltem, s tudom ott többször volt régen ilyen áradat. Találtam is egy régi képet, ami ugyan nem a Vince utcát mutatja, hanem az utcából a Király utcai könyvesboltig folyó árvíz "eredményét" - az elöntött könyvesboltot:





Ez pedig a pécsi vasútállomás előtti tér volt tegnap éjjel...






4 megjegyzés:

  1. Lehet hogy egy nagyobb esőzés után a kövek is eltűnnek az útról elviszi a víz. Ahogy nézem a járdátok sem valami biztonságos! Óvatosan közlekedjél!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem a közlekedéssel van a baj.... attól félek, hogy egy újabb nagy eső a járdát felszakítja, s ott van a gázvezetékünk... Kiegészítettem a bejegyzést, nézd meg a Vince utcai videót, mi lett a pár hete átadott kis parkból !

      Törlés
  2. Gyalázat, ahogy a járda és az út is kinéz. Mert a magyar gazdaság jobban teljesít és mi előre megyünk nem hátra. Egyúttal a "szakemberek" jó munkáját "dicséri". Rá kellene jönni, hogy a beton nem engedi át a vizet, ezért jól kellene megcsinálni a vízelvezetést. A régi képeken látszik, hogy már akkor se dolgoztak jól az aranykezű magyar mesterek, most meg rosszabb a helyzet, mert több a leburkolt felület. Érdekes, hogy a hollandok ismerik a fizikát, ott a vízelvezető felé lejt az út, itthon ezt nem látom, pedig alapvető fizikáról van szó. Szégyen, hogy méregdrágán így dolgoznak, és szégyen, hogy a műszaki vezetők átveszik, elfogadják ezt a teljesítményt, de mindenütt ezt látom. Kórházakban, középületekben, utakon. Folyik el a pénz, és az eredmény gyalázatos, mondom ezt nyugdíjas mérnökként. th.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most mondjam azt, hogy "olcsó húsnak híg a leve" ? Ha MINDEN FONTOS dologra kevés a pénz de fociakadémiára nem - akkor az utak (többek között) így néznek ki. És mi meg kussolunk....Úgy kell nekünk.

      Törlés