2022. augusztus 4., csütörtök

Jön...jön...jön

 

https://metropol.hu/wp-content/uploads/2021/09/1189664internetbummnap.png


https://index.hu/tudomany/2022/08/03/napvihar-fold-geomagneses-vihar-aramellatas-halozat-muhold-uridojaras/

Ez egy igen érdekes cikk kedvenc netes lapomból. Egyetlen bekezdése miatt került most ide, mely szerintem nem csak elgondolkodtató – hanem kissé félelmetes…

(Elöljáróban annak, aki nem tudná: koronalyukak  a napkorona azon részei, ahol a mágneses tér szerkezete nyitottá válik, ezeken  keresztül lépnek ki a nyitott mágneses mezejű képződmények.)

„…Koronalyukak bármikor kialakulhatnak, bár a napminimum idején ritkábban fordulnak elő. Jelenleg kilépünk ebből az időszakból, és a napmaximum felé tartunk, amikor a Nap aktivitása intenzitásában megnő, és ez várhatóan valamikor 2025 körül érkezik el.  Ahogy ez az időszak közeledik, az Independent szerint a tudósok arra számítanak, hogy az űridőjárás rendszeresebben és potenciálisan károsabb hatással lesz a földi életre. A tudósok már többször figyelmeztettek arra, hogy az emberi civilizációnak többet kellene tennie a káros napfényes időjárás elleni védelem érdekében, mielőtt az intenzívebb események bekövetkeznek….”


Az már csak halk megjegyzés, hogy ráadásul:
https://168.hu/tudas/fold-forgasa-gyorsul-241772

(Én azonban semmi olyasmiről eddig nem olvastam, hogy mit is lehetne /kellene ezek ellen védekezésül tenni… Meg fogunk sülni, mint grillen a kolbász…vagy kirepülünk az űrbe...)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése