2022. augusztus 26., péntek

Kérdőjel(ek)

Nem tudok '"kikapcsolni". Nem tudom magamat és a gondolataimat függetleníteni a világ körülöttem zajló fenyegető történéseitől. A naponta mindenhonnan rám zúduló "rossz"-tól.

Kedves "szépíró blogtársaim", hogy vagytok képesek mindig csak finom falatokról, szép tájakról és hasonló - hovatovább meseszerű - eseményekről beszámolni ?
Hová rejtitek a gondolataitokat ? Vagy nekem kell szégyellnem magam ? A gondolataimért, az aggódásomért,  vagy az őszinteségemért ? Velem van a baj ? "Sok" vagyok ?
Kétségtelen, tudom, a 77 éves életem nem volt egy fáklyásmenet. Túl sok esemény nem adódik, amiről örömmel, kicsit dicsekedve írni lehetne.              (Belső hang megszólal: "Hát akkor ne írj!"  Hmmmm.... Ez is egy opció...)                                                                
De ha velem van a baj, mit tehetnék a "fejcsere" érdekében ? Max. levágatom... mert amíg a helyén van, gondolatok is vannak benne - és le is írom ezeket. Viszont látom, különösebben senkit se érdekel és valójában a "gőzkieresztésen" kívül az égvilágon semmit nem érek el vele.....(Bár: mégis mit akartam elérni ? A világ dolgaiba annyi beleszólásom nincs, mint madárkának az éghajlat-változásba....)

Vitám önmagammal:
Én1: - Végülis mit szeretnél ? 
Én2 : - Tulképp semmit,  csak azt érzem, úgy szabadulok meg a nyomasztó gondolataimtól ha leírom. 
Én1: - Írjál titkos naplót, nem kell mindent világgá kürtölni.
Én2: - Megfontolandó..... blogot SE KELL ÍRNI.... Ez önként vállalt, mazochista cselekedet részemről....
De a virágokat és a recepteket unom. NEM annyi az én életem.

A beszélgetést itt abba kellett hagyni, mert éreztem, odaég a sült hús, ha nem rohanok ki azonnal...
Kirohantam. Nem égett (egészen) oda, csak egy ici-picit....

No jó. Bocs... ez most "gőzkieresztés" volt... Lerepült a fedő. Ha megtalálom és vissza tudom illeszteni az elvárt módozatra, tán majd megírom.




6 megjegyzés:

  1. Egy kicsit az előző bejegyzésedre is reagálva: várható itt bármi, ha sürgősen nem állítjuk meg valahogy, mert azoknak, akik a helyzeteket irányítják, semmi nem szent és semmi nem drága. Nem annyira a nem létező klímakatasztrófával való fenyegetésre gondolok, mert hogy sok-sok tudós szerint nincs olyan. Van viszont az időjárásba való beavatkozás, manipulálás, ami a tünetek sokaságát okozza, meg a békétlenség szítása egészen a háborúk kirobbantásáig stb. stb.
    Sajnos mint kiderült az emberiség történelme tele van ilyen csinált katasztrófákkal, mert mindig voltak valakik, akiknek a pénzen és a hatalmon kívül semmi nem számított.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem lehet már eligazodni a hírek között, mindenki hazudik - saját érdekének megfelelően...

      Törlés
  2. Nem veled van a baj , hidd el lehet hogy mások nevében is írom de én biztos így érzem hogy azzal ha sokat rágódok aggódok azzal még semmi nem változik . Már az is felkavar ha elkezdek a témával kapcsolatban véleményt kifejteni. Sajnos hogy ilyen világot élünk ami kiszámíthatatlan , félelmet keltő de élünk és a helyzethez amihez éppen tudunk alkalmazkodni kénytelenek vagyunk. Nagyon kilátástalannak látod a helyzetünket annyira mindent ne vegyél a lelkedre mert árt az egészségednek . Kellemes nyugodt hétvégét kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbálom én nyugtatni magamat - de kevés vagyok. az "aggódó felem" az erősebb.

      Törlés
  3. Mint öreg blogíró, nagyonis megértelek. Nekem is volt időszakom, amikor csak a bajaimról tudtam írni – pedig biztos akkor is történtek velem apró jó dolgok. És elmaradtak az olvasóim – vagyis inkább a kommentjeik. Nem értettem és megbántódtam.
    Próbáld meg, hogy pár napig, egy hétig ne írj. Vagy ha mégis, tényleg próbáld kimazsolázni a cseppnyi jót a nehéz napjaidból.
    Semmi sem oldódik meg világ bajaiból, ha „feltúrázod” velük az agyad/lelked – csak a saját napjaidat keseríted…
    Engedd el ! … hát nem tanultad meg még ennyi év alatt, hogy néha ez az egyetlen megoldás ? Nem azért vagy itt, hogy megváltsd a világot. (B.I.V.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van - de nehéz..............elengedni is, megírni is...Mindenhogyan.

      Törlés