2024. március 8., péntek

Távolságok, de nem m-ben

Sajnos, bármennyire is igyekszem, a földi méreteknél nagyobbat elhiszem ugyan, de elképzelni nem tudom. Csak állok a ragyogó-mélykék-fekete égbolt alatt, tisztelettel és csodálattal - némi vágyakozással nézem a csillagaimat (a "téli" kedvenceim lassan eltűnőben, de nem baj, jövőre visszajönnek) - szóval nézem őket és valahogy nem tudom elképzelni se a nagyságukat, se a köztünk lévő távolságot....

 

Hát nem döbbenet ? Tényleg a semminél kevesebbek, kisebbek vagyunk, nem is értem, miért van annyira eltelve az emberiség önmagával....


(Csak még egy kicsi megjegyzés: nem tudom, miért, de a csillagos bejegyzéseimnél mindig úgy érzem, magyarázkodnom kell, hogy miért is erről írok, miért nem az amerikai választási eredményekről, vagy a magyarországi botrányokról, avagy hasonló érdekes témákról....Bocsánat, bocsánat, nem tehetek róla, a csillagok majdnem minden földi dolognál jobban érdekelnek. A politikánál mindenképp...)

2 megjegyzés:

  1. A politikánál mindenképpen érdekes a világmindenség, a sok megmagyarázhatatlan és elképzelhetetlen csodálni valójával együtt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A csodákon belül én leginkább a méreteken, távolságokon gondolkodom el sokat - a méterhez, cm-hez szokott agyammal szinte érthetetlenek ezek a távolságok, és az is, hogy eljutottunk odáig, , hogy ezeket a messze lévő dolgokat láthatjuk.

      Törlés