2020. október 28., szerda

Zöld fasírt

Kedvenc kínai-kel salátámhoz vettem a piacon alapanyagokat és „rám sóztak” (na nem nagyon kellett agitálni engem) egy picike fej brokkolit is. Ez ugyan a salátába alkalmatlan volt, de gondoltam, majd kieszelek én valamit és ehetővé teszem.

Így is történt. Feldaraboltam, megpároltam, villával kicsit összetörtem, összekevertem egy kevés hagymán párolt darált hússal (ez maradék volt), kis főtt bulgurral (szintén maradék), egy nyers tojással, sóztam, borsoztam és végül a kis fasírtokat zabkorpában forgattam meg, majd kisütöttem.

Egyik részét délben céklával, másik részét este  fejes salátával ettem. Nekem nagyon ízlett.

Kísérletező kedvűek, ebéd-ötletet keresők és ráérősek, ha van egy kisebb brokkolijuk, kipróbálhatják. 😅 (Arra gondoltam, ez akár kínai kelből is készíthető...vagy szinte bármilyen más zöldségből... majd kipróbálom legközelebb.)






4 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Szeretek kísérletezni és a legfőbb elvem: ételt nem dobunk ki - csak átalakítjuk :-)

      Törlés
  2. Nagyon kreatív vagy, jól kitaláltad!:) Gondolom finom volt! Nincs az a zöldség, amiből ne lehetne fasírtot készíteni! Azt hiszem, apránként, fokozatosan én is elkezdem gyarapítani a "zöldebb" kajákat, mint régen!;) Még ha maradék húsra is teszed, rengeteget számít!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, ha "külső tanács" (=internet)nélkül rájövök valamire, kitalálok valamit. Ilyenkor gondolom, milyen jó lehet "igazi" felfedezőnek lenni - ha már egy kis fasírtnak is örülni tud az ember :-)

      Törlés