2020. október 21., szerda

Egy kis muzsika-ajánló

Bevallom - vannak nekem is "gyengéim" (mint mindenkinek...)

A csillagászat, a kövek, mindenféle állatos film, a repülős filmek és a német népzene. A magyar rádióból pl. csak a pécsi stúdió német nyelvű adását hallgatom, más adókat nem is ismerek. Ugye magyar tv-vételi lehetőségem nincs is. Tehát a fentieket csak a német adókon tudom nézni, hallgatni. Ez most csak azért jutott eszembe, mert bár kerestem, de nem találtam meg, hogy megírtam-e már valahol a blogban azt a linket, melyen számtalan nagyon jó német zene hallgatható. 

                       https://www.radio.at/

Itt aztán lehet válogatni, adó, zenei műfaj, zenekar, stb. szerint. Nos ha valaki szereti az efféle muzsikát, melegen ajánlom ennek az oldalnak a felkeresését.

Most csak egy vidám kis dalt teszek be ide, de hát millió és millió jó zene hallható ezeken az adókon. (Legalábbis szerintem jó, nekem tetsző  zene....) 




2 megjegyzés:

  1. Majdnem táncra perdültem, olyan vidám ez a szám!:) Erről jut eszembe, hogy mostanában sok helyen látom, hogy zenére tornáznak, mozognak, ki kéne próbálni! Pl. ha bejön az igazi őszi, tél idő, mikor a sétáknak is lőttek..
    Az az igazság, hogy nem beszélek németül, csak pár szót és nem is tetszik a német nyelv hangzása, pedig őseim nagy része onnan származik. Irigyellek, hogy birtoklod ezt a nyelvet és mindenkit, aki nyelveket beszél! A mai világban ennél fontosabbat - az informatikán kívül - nem is tudok elképzelni pl. az iskolai oktatásban.
    Csak zárójelben mondom, nem vesztettél semmit, hogy nem a magyar híreket hallgatod!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont ezt mondtam ma telefonon egy ismerősömnek, hogy jó, most még lehet sétálni, de ha esni fog ? Pláne ha hó fog esni ? Azt hiszem előveszem a régen abbahagyott "meridián torna" című feljegyzéseimet - tetszett az nekem anno - most is csinálhatnám. Ismered ? Ha nem, keress rá dr. Eöry Ajándok - rengeteg anyag van fen ezekről a neten.
      A németről: és micsoda véletlen, hogy egy nehéz időszakomban elmentem a nyelviskolába ! - mert a gimis 4 év anyaga semmire se volt elég. Én 1990 óta (akkor nyelv-vizsgáztam) nem nézek magyar TV-t - és nem is hiányzik.

      Törlés