2020. október 23., péntek

Mit tennél az én helyemben ?

Jövök hazafelé. Szürkületben. A nyilvános, de (odafele-menet örömmel látott szép, tiszta, üres) nagy kukák mellett áll egy autó és lázasan pakolnak le róla egymillió papírdobozt. Nagyon igyekszik a fiatalember, dobálja, mindegy, hová, hogyan. Csak gyorsan történjen a lerakodás. Kissé távolabb állok meg tőlük, de valószínű a fiú észrevesz. Kiszáll az autóból egy öregebb ember, gyorsan becsapja az autó hátsó ajtaját, bepattannak a kocsiba, nagy gázt adva elhajtanak. Nekem sajnos nem sikerült a fotóm az elhúzó autóról, a rendszám nem látszik. (Már szürkült....)  De amikor pakolnak, amit és ahogy - az a fotó jól sikerült.

TE MIT TENNÉL ?

Jó lenne az efféle rohadék szemetelőket elkapni és alaposan megbüntetni.  Mennyibe került volna kivinni a hulladéklerakóba, ahol ingyen letehette volna ? De nem, kijött ide a Marx út végére, alkonyatban, amikor szinte semmi forgalom nincs, itt és gyorsan megpróbált megszabadulni a szemetétől.

Én pedig gondolkodom, van-e értelme nekem ezen 

1. dühöngeni

2. a fotókat elküldeni  akárkinek ( BIOKOM, Közterület, rendőrség)

CSAK nekem lenne bajom kellemetlenségem tőle.

Tán ha névtelenül ?


És egyet alszom rá.
És másnap, szégyenszemre úgy döntök, hogy kussolok. Mert miért is ?

Kit érdekel a sok szeméthegy között egy újabb : Rendszám sincs. Ki a fene kezdené el a nem egészen gyakori autó formája alapján keresgélni a tettest ?

Gyáva alak vagyok. (?)

Ilyen egy ország ez. És  végül még én szégyellem magam....

                                              Itt még rakodnak...

                                        Gyorsan elrobognak...


                                     A szemét meg marad....






 

8 megjegyzés:

  1. A legegyszerűbb lett volna azonnal telefonon a rendőrséget hívni, azok még a belvárosban akár el is csíphették volna, hiszen nem normál személyautó volt, ebből nincs olyan sok, könnyebben kiszúrják. A rendszámot informatikai programmal ki lehet olvastatni a fotóból, ha rendelkezésre áll az eredeti méreted, amit fényképeztél. Minden fénykép speciális programmal feljavítható.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, hogy tényleg azt kellett volna tenni - de egyrészt nincs gyakorlatom ilyesmiben (feljelentés) másrészt meg nem tudom, a rendőrséget érdekelte volna-e ez az eset. A közterületeseket talán inkább - de most már (érzésem szerint) veszett fejsze nyele...
      Habár egy biztos, ilyen autót nem is láttam még, bizonyára ritka és nem lenne lehetetlen megtalálni. Pláne nem, ha valaki esetleg még a dobozokat is megnézné....

      Törlés
  2. Jesszus!v Ez ám a mennyiség. Én be/feljelenteném őket.
    Egyébként ne hidd, hogy ingyenes a lerakás. Nem tudhatod, mi van a dobozokban. De ha bejelented, akkor az autó típusa és a dobozok tartalma alapján esetleg be tudják őket azonosítani, hátha hagytak benne számlát vagy levelet. Amíg pl. papírt korlátlan mennyiségben lehet nálunk lerakni(ha jól emlékszem), de veszélyes hulladékot (pl. kiürült festékes dobozt, vagy éppen megmaradt festéket) évente 6 kg-ot lehet leadni Szfváron annak, akinek szfvári lakcímkártyája van.
    Így aztán akarhatja bárki kipucolni az országot, ha a fejekben nincs rend, és az átvétel se a pénztárcához szabott, még fel se számolják az egyik illegális helyet, máris képződik a másik.
    Talán célszerűbb lenne a nullahulladékos dolgokat tanítani már az óvodásoknak, bevezetni újra az üvegvisszaváltókat, kicsit (jóval) kevésbé csomagolni, megtanítani az embereknek, hogy értékes erőforrások vesznek el ezekben a dolgokban talán örökre, és gondolják át, mennyi szemetet vesznek.
    th
    Konkrétan tudom, hogy a közeledben egy kisvárosban 16 kg tetőpalát és 16 kg gipszkartont (bontott)16.800,- Ft ellenében vettek át idén tavasszal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy gondolom, most már késő - bár talán "jobb későn, mint soha". De valahogy olyan reménytelennek látom ezt az egész magyarországi-szemét ügyet. Annyit tudnék mesélni róla. Évekkel ezelőtti harcaimat, stb...Az ember az élete vége felé már megunja - néha még saját magát is.
      https://aranyosfodorka.blogspot.com/2017/04/gyukesi-szemetlerako.html
      https://aranyosfodorka.blogspot.com/2018/02/gyukesben-ujra.html
      https://aranyosfodorka.blogspot.com/2008/04/szemet-aminek-egyaltalan-nem-orultem.html

      Törlés
  3. Épp' kaptam nemrég egy válaszlevelet, (Dél-Komtól) az ill.lerakott hulladékot ezentúl a BIOKOM-nak kell (lehet) bejelenteni, nem nekik. ( e-mailben is ) ( Én pontos címet ( helyszín) ill. pár képet szoktam küldeni. Általában - azt követően elszállítják. ( Igaz, néha már kellően unom.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem az a bajom, hogy ott van - tudom, elviszik. Az a baj, hogy valaki ODA vitte !!!

      Törlés
  4. Felháborító de én meg azt mondom saját idegeid érdekében és hogy egyedül vagy inkább ne foglalkozzál vele! Ronda gonosz ez a világ, sajnos!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bevallom, félek. Mert én ugyan pl. nem láttam a rendszámukat, de ha ők meglesték az enyémet ? Szégyellem és sajnálom a gyávaságomat, de igen, hallgatni fogok.

      Törlés