2022. szeptember 21., szerda

Ki csinálja ?

Olvasni- és néznivaló. Esetleg lehet gondolkodni, netán vitatkozni is rajta  - már ha van kivel... 

"A GABONAKÖRÖK REJTÉLYE 

Bár előző cikkünkben befejeztük az ufójelenségek történelmi áttekintését, azért az ehhez kapcsolódó témákat még nem zártuk le véglegesen. Az emberek többsége ugyanis az ufók ténykedésének vélnek egy sor olyan dolgot is, amelyre egyelőre nem találnak elfogadható magyarázatot. Ezek közé a máíg rejtélyes jelenségek közé tartoznak a gabonakörök. 

Ahogy közeledik az aratás ideje, úgy szaporodnak a búzamezőkön a titokzatos körök, alakzatok. Aki azt hiszi, hogy ez a világszerte és hazánkban is feltűnő jelenség tréfás kedvű emberek műve, az bizony nagyot téved. Már csak azért is, mert ilyet valóban végeztek már emberek is - hiszen csalókból sosincs hiány -, az azért mégiscsak lehetetlen, hogy ugyanazok az emberek utazgatnak országról országra a nyár elején szerte a világon, s csak azért robotolnak egész éjjel, hogy ott hagyják csalóka nyomukat a gabonatáblában, fejtörést okozva ezzel a tudósvilágnak. Arról nem is szólva, hogy egyazon éjszakán különböző helyeken egyszerre több is születik, egymástól sok száz kilométerre. A mai "száguldó világban" talán még ez is elképzelhető lenne. 

Csakhogy nem szabad elfelejteni, ilyen körökről már több mint háromszáz éve készültek feljegyzések, és akkoriban is ugyanilyen ötletszerűen, egymástól szanaszét jelentek meg a jelek, mint napjainkban. Akkor az ördög művének tulajdonították, ma viszont a legtöbben földönkívüli, intelligens lények keze nyomát sejtik benne. Tény, hogy sokszor elgondolkodtató minták keletkeznek. Egyszerű - mondjuk így -, sima gabonakör is akad, de a többségük már bonyolult, sok darabból álló alkotás. És a kör sem mindig kör, olykor négyszög, háromszög, rombusz... A széleken meg fura toldalékok, ősi betűkhöz, jelekhez hasonló minta látható. 

Nagyon kézenfekvő ráfogni, hogy ufók készítik. Tegyük fel, hogy így van. De rögtön ott a következő kérdés: miért? Egyes magyarázatok szerint azért, hogy így figyelmeztessék az emberiséget a rá váró veszélyre. Megint csak az a kérdés: miért? A kozmoszban valamiféle szokás vagy törvény azt parancsolja, hogy egyes civilizációknak figyelmeztetniük kell az "eltévelyedőket" a saját fejlődésükből származó veszélyekre? Tegyük fel, hogy igen. Akkor viszont az idegen űrhajósok miért ilyen nehézkes és félreérthető jelzésrendszert választanak? Nem lenne egyszerűbb személyesen vagy rádiójelek útján közölni a figyelmeztetést? (Annál is inkább, mert egyes ufológusok szerint az "idegenek" nap mint nap több száz esetben teremtenek kapcsolatot eltérített emberekkel... 

Vagy talán ezek nem ugyanazok az idegenek, akik üzennének? Lehet, hogy egyszerre több idegen civilizáció is foglalkozik a Földdel és a földlakókkal? Sok gabonakör bonyolult rajzolatú, s a mintája csakugyan azt sugallja, hogy nem keletkezhetett véletlenül. Ezenfelül sok gabonakör-kutató vallja, hogy az ilyen rejtélyes és ismeretlen okból készített lenyomatnál a gabonaszálak nem úgy viselkednek, ahogyan az "tőlük elvárható", azaz nem törnek el. Márpedig ha valaki földi erővel próbálja meg hasonló kör kitaposását, azt tapasztalhatja, hogy műve szánalmas rombolásnak tűnik az eredetihez képest. 

A jelek szerint tehát valamilyen más erő is közreműködik. De miféle erő lehet ez? Épp ez az a kérdés, ami miatt a hivatalos tudomány képviselői is foglalkozni kezdtek ezzel a jelenséggel. Földmágnesességre gyanakodtak, majd légköri viharra, akár olyanra is, amelyet az ember egészen közelről nem láthat, mert láthatatlanul zajlik a levegőben... Ugyanakkor el kellene gondolkozni talán azon is - és ezt eddig még a gabonakör-kutatók sem tették meg -: miért csak füvön és gabonatáblán keletkeznek ilyen körök? Ha ufók vagy más idegen lények készítik e jeleket - miért épp a gabonát kedvelik? Miért nem bukkan fel a vadon élő növényzetben? Talán mert azok nem olyan szabályosan nőnek, vagy nem egykorúak, nem olyan szembetűnőek, mint a gabonatábla? Kézlegyintés helyett érdemes volna e kérdésekre keresni a választ, és akkor talán hamarabb fény derülne az egyik megoldatlan rejtélyre, a gabonakörök titkára.                                                                  Nemere István"




Elárulhatom: én nem tudok/merek/akarok a témában állást-foglalni. 
Akármi lehet az igazság... (Az, hogy én még nem találkoztam földön-kívülivel, semmit nem bizonyít...)



10 megjegyzés:

  1. Gabonakörökről sokat hallottam már, képeket is láttam, de ilyen "művészi" fotókat még nem. Hogy mi az igazság, azt hiszem sosem tudjuk meg...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is ilyen érzésem van. Mindenesetre én szeretnék egyet saját szememmel látni...Nem tudom, miért, de valami miatt érdekelne, hogy pl. "milyen érzés" ott sétálni...

      Törlés
  2. Nagyon érdekes, talán sosem derül ki az igazság. De biztosan oka van, hogy ezek megjelennek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban megmagyarázhatatlan - és az ember ilyen esetben elkezd fantáziálni. És e fantáziák között lehet valós ok/indok is. Ki tudja......

      Törlés
  3. Itt is mint mindennel nagyon ovatosnak kell lenni. A nagyon igényesnek kinézök computerrel készülnek és megtévesztésül szolgálnak. A valódiságról meggyözödni nem olyan egyszerü.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tervezést még el tudom képzelni, hogy számtógéppel csinálják, de a kivitelezés ? Van valami "csoda-gép" - ami ilyen szépen pontosan tud dolgozni egy búzaföldön ?
      Persze lehet, hogy már ilyen is van....

      Törlés
  4. Kiegészitésül: A computerrel elöállitott képek, mint valódiak szerepelnek az interneten. Ezek nem fotók, csak elhitetni akarják a szemlélökkel mint sok minden mást.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, hogy igazad van...Annyira tökéletesek, hogy már szinte tényleg nem is tűnnek valóságosnak....

      Törlés
  5. A magam részéről hajlamos vagyok hinni a létezésükben, mert egyszer saját szemünkkel láttunk valami nem egészen szokványosat a késő esti égbolton. Három fényes pont jelent meg egy háromszöget alkotva, aztán hol szétugrottak, hol megint visszaálltak alakzatba. Körülöttük meg nem tudtuk pontosan megszámolni, de 4-5 fénypont ugrált összevissza, sokáig néztük őket. Aztán másnap reggek jöttek a hírek a Székesfehérvár mellett talált gabonakörökről... /amiről néhány nap után "kiderült", hogy csupán diákcsíny volt /
    Ezek valami gyönyörűek, amiket feltettél, nem hiszem, hogy ember ilyet tudna alkotni. A sugárzásról nem is beszélve, ami ezeken a helyeken utána található.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokszor elgondolkodtam már azon, miért hisszük ennyire biztosan, hogy az Univerzumban egyedül vagyunk ? Miért hisszük, hogy csak mi vagyunk képesek űrhajókkal közlekedni ? Annyira el vagyunk telve önmagunktól, hogy sajnos sokszor az apró (vagy nagyon nagy) dolgokat emiatt észre sem vesszük. Ja, és nem hiszünk...Szerintem semmiben nem hiszünk - csak úgy beszélünk, mintha hinnénk....Pedig hát ki tudja mi minden van még a "VILÁG"-ban, aminek a létezéséről még csak sejtésünk sincs....

      Törlés