2022. szeptember 23., péntek

Tervek

Olvasd el, nézd meg és gondolkodj el a világ jövőjén....

https://hu.wikipedia.org/wiki/Egyiptom_tervezett_f%C5%91v%C3%A1rosa





Nem tudom, képes lennék-e megszeretni egy ilyen települést ? Nekem Dubai, vagy Abu Dzabi sem tetszik - még megnézés szintjén se kívánkozom oda.  A piszkos, zsúfolt, nagyon-nem-európai Kairo emlékét egy ilyen új várossal nem lehetne a fejemből kitörölni...Nem, ezzel nem azt akarom mondani, hogy a kosz, a szegénység jó... de a modern közöny, a lelketlen önmagáért-szépség (szerintem) egy fokkal rosszabb...
(Bár mostanában sokszor elgondolkodom, hogy nem megyek-e ki a divatból az efféle régimódi gondolkodásommal, t.i.  hogy mindig a régit találom "emberibb"-nek...aztán néha meg kiderül, hogy az se volt igazán jó...)




4 megjegyzés:

  1. Oh, ez egy egész lájtos verzió... ha beírod a google-ba, hogy saudi arabia 170 km plans, meg fogsz lepődni..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg... mármint meglepődtem...mert erről nem olvastam eddig. Én csak egy régimódi öregasszony vagyok, a véleményem nem számít, de mégis csak azt tudom mondani, nem szeretnék ebben, ilyen jövőben élni. Na de ez a veszély remélem nem fenyeget - hacsak nem kell reinkarnálódnom (büntetésből) :-)

      Törlés
    2. Háát, én még "csak" 58 vagyok, de én is nagyon remélem, hogy még időben távozom innen :)

      Törlés
    3. Csak az a félelmetes, hogy minden olyan gyorsan változik, módosul. Vagy én lassultam le, vagy tényleg felgyorsult a Föld forgása s ezen belül az események - nem is tudom megállapítani...Mikor kimondom, hány éves vagyok, többnyire teljesen hihetetlennek tűnik.....Pedig igaz....Meglátod, "pikk-pakk" hetven leszel és szinte észre sem veszed....Ja, és senki sem kérdezi, akarsz-e maradni, vagy se.

      Törlés