2022. szeptember 10., szombat

A vízivásról...

 


Nem tudom, mi van velem…de tényleg… Már a neten való kóborlás is egyre idegesebbé, ingerültebbé, elkeseredettebbé tesz. Véletlenül  találok egy cikket, ami első elolvasásra érdekel. De merő kíváncsiságból rákeresek a témára és húsz másik cikket találok, egyik ezt javasolja, a másik azt ellenzi…. Ma pl. a felkelés utáni vízivásról próbáltam keresni olvasnivalót.                                                                                   



Hát nem fogom ide bemásolni miket találtam, de elég rendes a szórás, és megosztottak a vélemények a dolog hasznossága, fontossága tekintetében. Végülis tény, évtizedek óta a napot egy pohár vízzel kezdem, és már nem emlékszem, mikor, miért jött ez dolog, s vált megszokássá. Megtartom. Biztos nem ártok vele, de abbahagytam a témában a további keresgélést.

Csak azzal nem tudok megbékülni, hogy miért ilyen káoszos minden ? Nincs, tényleg nincs egy egyenes út, amin elérhetsz egy bizonyos célt ?


4 megjegyzés:

  1. Én is minden reggel egy pohár vízzel kezdek, kitisztítja az esetleges maradékokat a gyomorból.
    A postaládás posztodnak meg különösen örülök, találtam egy remek blogot általa, amit most olvasgathatok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem az a bizonyos reggeli vízivás semmiképp nem árthat, ezért aztán én is megtartom ezt a szokást. A postaládás blog tényleg érdekes - én is belenéztem.

      Törlés
  2. Káoszos, nem csoda, hiszen minden kutató, elemzö, orvos a maga véleményét tartja az egyetlen helyesnek. Ahány kutató annyi tanács annyi vélemény.
    Magam is kezdem a reggelt viz
    ivással. Valamikor idösektöl hallottam, akik positivan nyilatkoztak, hát megpróbálom gondoltam, és már régóta gyakorlom. A positiv hatást idöközben svájci orvosok is igazolták. Ellenvélemönyröl nem hallottam.
    Ellenben a napi vizmennyiség fogyasztásával kapcsolatban valóban nagyon eltéröek a vélemények.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Néha azt gondolom, én vagyok az oka a bajaim/gondjaim egy részének. Ha többnyire azt csinálnám, amit életem első 15-20 évében "tanultam" - könnyebb lenne az életem. de mindig hozzájött valami "újdonság" - és a sok bába közt elvész a gyerek...

      Törlés