2023. június 11., vasárnap

Elkeserítő... és reménytelen ?

(Egyszerűen nem értem, hová tűnt a videó és a mellé írt szövegem...Újabban vannak számomra érthetetlen dolgok a gépemen, illetve a neten - bizonyára a baj bennem van, én vagyok, aki nem halad a korral...)

Szóval egy tudósítást láttam a tévében, mely a drinai vízszennyezésről szólt, itt egy videó róla:

és ennek kapcsán szörnyülködtem a reggeli bejegyzésemben, de aztán ahogy kicsit jobban körülnéztem a vizeinket meggyilkoló szemét témakörben, ráakadtam a tiszai szemét-problémára is:



(Itt derül most ki, hogy mennyire nem figyelem az itthoni híreket, mivel se magyar tévét nem nézek, se rádiót nem hallgatok, se újságot nem olvasok - a magyarországi hírek nem nagyon jutnak el hozzám...)

Valahogy nem értem, hogy a 21.szdban miért vagyunk képtelenek megoldani ezt a problémát ?  Bár azt se értem, hogy az emberek zömét miért nem érdekli jobban a környezet védelme ? Én már szinte sosem használok műag. szatyrot, de bizonyos dolgokat viszont műag. flakonban árulnak és azt kénytelen vagyok megvenni. Nálunk ugyan van szelektív szemétgyűjtés, de azt nem tudom ellenőrizni, hogy csak én gyűjtöm-e szelektíven, vagy a köztisztasági cég is így kezeli, s nem talál-e valami egyszerűbb és olcsóbb megoldást.(Néha tartok ettől....)

Nem látom a kiutat. Sajnálom ezt a csodás Földünket és rossz rágondolni, hogy ha "tönkremegy", akkor annak mi - az emberiség - leszünk  az oka. 
Viszont megérdemeljük akkor, hogy lehetetlenné váljon az életünk itt...
Kicsit szurkolok, hogy mielőbb jöjjön egy következő "nagy kihalás" - (fog is jönni, egyébként biztos vagyok benne, hiszen voltak már ilyenek...) és talán egy újbóli "kezdés" után az egysejtűekből, nálunk értelmesebb lények fognak kifejlődni egy idő után....


2 megjegyzés:

  1. Mikor a harmadik világból látunk hasonló filmeket azt mondjuk, nem csodálkozunk, hiszen nincsenek még olyan ismereteik mint a jóléti országokban élöknek. Amikor azonban a magukat civilizáltnak mondó országokban Európában ilyent lát az ember, akkor automatikusan arra gondol hogy ezek az országok még rosszabbak mint a kevésbé fejlett országok.
    Szégyen és gyalázat!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljes mértékben egyetértek veled. De sajnos fogalmam nincs, mit lehetne tenni az emberi butaság, felelőtlenség vagy talán gonoszság ellen. Egyszerűen nem vagyok képes megérteni, hogy "civilizált" ember miképp lehet ennyire felelőtlen ? De sokkal nagyobb baj, hogy semmi tippem nincs, miképp lehetne bármit is tenni ez ellen...Nem állhat minden folyam-kilométernél őr, és szinte képtelenség "kitakarítani" a már elszennyezett vizeket. Nem tudom, mi vár a következő nemzedékre - és sajnos azt sem tudom, személy szerint én mit tehetnék még ?

      Törlés