2023. június 28., szerda

Mára ennyi kesergés....

Az alábbi, elolvasásra ajánlott cikkből csak egyetlen mondatot emelek ki:

"....2017 januárja és 2023 márciusa között az EU-ban 22 százalékkal, az euró övezetben 25,1 százalékkal, nálunk pedig 56,5 százalékkal nőttek az árak, közel hasonló külső körülmények mellett....."
https://24.hu/fn/gazdasag/2023/06/14/inflacio-haborus-inflacio-gki-kormany-gazdasagpolitika-aremelkedes/
Szégyenszemre ott vagyok, hogy gyűlölöm ezt az országot, a vezetői, a seggnyalói és a magamhoz hasonló sok gyáva miatt...
Élnek és uralkodnak (rajtunk). Mindörökkön örökké. Ámen.

Megszűnik a lakossági fémhulladék átvétele, az átvevőhelyek nem foglalkoznak többé ilyen felvásárlással, sőt, majd annak kell fizetnie, aki meg akar szabadulni a nemkívánatos fémhulladéktól.
Papírt (pl. több mázsányi reklámújság) már egy ideje nem vesznek át. Nem csak az amúgy is szégyenletes "kereseti lehetőségét" veszíti el sok ember, hanem ha a kukások nem viszik el és nem veszik át, akkor az erdők szélén, réteken fog landolni...

És egy kis plusz a fentiekhez (ma kaptam, üzenetként):

Na itt be is fejezem...nem rontom tovább a saját hangulatomat....de néha nem tudom megállni, hogy "megörökítsek" ilyesmit. Nem is tudom kinek ? Magamnak? Az "utókornak" ? Nem szeretnék itt újjászületni, az biztos, mert valamiért ez az ország egy elátkozott hely....és hiába énekeljük, az Isten nem megáldotta, hanem megátkozta ezt a népet.


2 megjegyzés:

  1. A fentiekre amit olvastam és hallom látom a hírekbe is, lassan már kevés a napi 2x bevett vérnyomáscsökkentő sajnos ! Nagyon kilátástalan ez a helyzet , sokan mondják hogy hol mi a gond számokkal alátámasztják és ez az "okosok" szerint nem így van szerintük minden rendben van . Inkább keressél valami vidám vagy szép fotókat az legalább eltereli a figyelmünket .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon igyekszem mást keresni és meglátni...De néha elönt a düh és a tehetetlenség...

      Törlés