2023. június 8., csütörtök

Néhány új fotó ......

..... a szétdúlt utcánkról, (teljes szennyvízcsatorna és vízvezeték csere) a virágaimról + egy "látogatóról"....













Eső után....


A   kedvencem...

...és ilyen se sikerült még eddig....amúgy meg nem is nagyon szokott erre felém szitakötő járni, nem tudom, most mit keresett itt - de örültem neki. Sajnálom, hogy az én gépemmel nem lehet igazán jó közeli fotót csinálni....(Újabban szerelmes lettem a makro-mikro fotókba...s azokat látva ez bizony gyengécske kép....) 


6 megjegyzés:

  1. Legalább az utcátok a tél beállta előtt rendezett lesz ! Szép fotókat hoztál a virágaidról nekem a szitakötős képed is tetszik ilyet sem tud mindenki csinálni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony ráfért a víz-szennyívvíz rendszerre a felújítás, láttam a lecserélt csöveket - hát még jó, hogy egyáltalán működtek...Nem tudom, mikor készültek eredetileg, de elég rég lehetett. A szitakötős képnek nagyon örültem....

      Törlés
  2. Jó nagy munkába kezdtek, kívánom hogy mielőbb befejezzék, és utána jól működjön!
    A virágaid nagyon szépek, és a kis látogatóról is szuper fotót készítettél 😊.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hivatalos közlemény szerint június végére készülnek el, de ahogy én látom, ezt az időpontot nem fogják tudni tartani. Mindegy, tél előtt elkészülnek - és remélhetőleg akkor egy jó ideig nem kell itt javításokat végezni. Sajnos idén azért nem olyan szép a kertem, mint szokott, de egy két kedves kis virág mégis akad. Át kell jövőre rendeznem az egészet, a kis területhez mérten túl sok növény van - és ez se nem jó, se nem szép igazán.

      Törlés
  3. Hallottam a Duna TV-ben a felhöszakadásról a napokban Pécsett.
    Remélhetöleg a Te utcádban maradt valami az épitkezési anyagokból. Látom a fotókon mi folyik a csatornázás felújitása során.
    A fotók tetszenek. Úgy hiszem a technikai kis hiányosságot, mint emlitetted a fotoapparátoddal kapcsolatban, pótolja a tartalom kiválasztása, nem jelent hátrányt a kis technikai hiányosság. Végül is nem egy makrofotó kiállitás képeiröl van szó. A szitakötö igazi szerencse dolga, az amúgy is ijedös hamar tovarepölö rovart nehéz elkapni. Reggeli órákban mig a nap nem melegitette fel eléggé, biszonylag mint minden lepke nyugodtan van, ez az ideje a fotózásnak.
    Van macro- beállitási lehetöséged a fényképezö gépeden, vagy objektiv cserélési lehetöség?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére a mi utcánkban nem csinált károkat, ahogy a mai postban írtam, nem volt egyenletes az eső intenzitása mindenhol. Itt is esett rendesen, de azért volt már ettől nagyobb eső is, és ami fő, itt nem volt jég. A vezetlékcserék miatt meg különösen szerencsés volt, hogy nem a legjavát kaptuk...A fényképezőm egy régi, egyszerű kis masina, amivel hol jobban, hol kevésbé jól tudok fotókat készíteni. Igazán jó közeli képek készítésére ez a gép nem alkalmas. Canon Digital Ixus 110 IS 12.1 megapixels.

      Törlés