2023. június 14., szerda

Magam örömére....

Igen, a magam örömére teszek ide most pár képet a kis dzsungeles udvaromból - mert néha eszembe jut, hogy enélkül fogalmam nincs, miképp tudnék élni, létezni. Szinte minden napra ad valami pici munkát, örömöt, néha bosszúságot, de egy biztos, nekem az "otthon" szó egyben kertet is jelent. Nem kell csodálni, kertben nőttem, 3 hónap kivételével az egész életemet kertes házakban töltöttem - és ha valamiért, hát ezért külön hálás vagyok a sorsnak  vagy akinek kell. Szóval, szövegelés helyett jöjjenek a képek, mert - szerintem - szépek:


Igen,  a kertem ilyen....Imádom ezt a zöld és virágos  összevisszaságot, még akkor is, ha tudom a hátrányait... Annyira  közel van hozzám a természet így....Nekem ez a földi paradicsom. Csak kilépek az ajtón s máris jó helyen vagyok....








Aranyos kis "vendégeim"...őket is szeretem...

Ez az alábbi és utolsó helyre került kép viszont elkeserít. Nem tudok rájönni, mi az, ami így megrágja némelyik levelemet. Nem lehet a szöcske, akit elsőre gyanúsítottam, és nem hinném, hogy a meztelen csiga fel tud mászni oda, ahonnan leszedtem ezeket a leveleket. Mi a frász lehet ez ? 


És hogy ne bosszúsággal, rosszal fejezzem be a  bejegyzésemet, íme a legfrissebb fotó, a ma 2 éves cicókról, akik a nyári meleget a kerti "függőágyukban" vészelik át:




 


11 megjegyzés:

  1. Gratulálok a virágfotóidhoz, 👍 mégis csak jó az az öreg megrokkant fényképezögép. A kép kompozició, a kép kiválasztása a lényeg. A legdrágább géppel is lehet rosz képeket csinálni, melyek talán technikailag jók, de semmi mondanivalójuk nincs.
    A Te képeid igazán jók lettek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a dicséretet, végül-is türelem, szerencse kell sok mindenhez, de egy jó képhez mindenképp. És igen, ezzel az öreg kis masinával is sikerül néha...

      Törlés
  2. Csodás kis kerted van nagyon szépek a virágaid .Cicák nagyon aranyosak nekik ez a paradicsom ahogy elnézem őket ! Nekem csak teraszom van de én is szeretek ott pepecselni bár nekem ilyen szép virágaim nincsenek , csak késő délután süt oda a nap és ha fúj a szél / eléggé huzatos/ rángatja tépkedi a meglévő növényeket .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem kicsit csalós a kép, az az udvar ("kert") annyira pici és annyira telezsúfolom mindig virágokkal, csak azért tűnik talán nagynak...De hidd el egy teraszon is lehet sokféle virágot tartani - még ha hintaágyat a cicáknak nem is tudnál készíteni...A virágokkal meg az a helyzet, hogy az igénytelenebbeket, az egyszerűbbeket érdemes nevelni én nem veszek pl. palántát, csak saját magról szaporítom a virágokat, no meg ki-be hordom a cserepeseket...És hát a legnagyobb zöld felület a kerítést, házat befutó vadszőlő....

      Törlés
  3. Gyönyörű a kerted, ilyet én is elfogadnék! 😊 Nekünk is a balkonon vannak növények, fűszernövények, nagyon szeretek én is foglalkozni velük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt hiszem a szerencsés gyerekkorom (nagy kertes házba születtem, nőttem) határozta meg azt, hogy milyenné lettem. Kert nélkül el se tudom képzelni az életemet.

      Törlés
  4. Nagyon teszik a kerted. Azt nem tudom, hogy mi rághatta meg olyan magasan a leveleket, de azt tudom, hogy a mi kertünk gondozásához is jöhetsz majd tanácsokat adni.....

    VálaszTörlés
  5. Csodás a zöld világod, s a fotók is. Követek egy amerikai bloggert, mindig erkelykertjei vannak, de ezek nélkül nem tud élni. Nem a nagyság a lényeg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon igazad van ! Nem baj, hogy kicsi, és nem baj, hogy "dzsungeles" de majdnem minden van benne, amit szeretek - és ide kimenni/kiülni az számomra minden nap öröm.

      Törlés
  6. Nagyon szép a kis kerted, látszik rajta a sok törődés és gondoskodás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg szeretem a virágaimat és azt gondolom, ők tudják ezt....

      Törlés