2023. november 28., kedd

A jó pap....meg én is.... holtig tanulunk...és sose érünk a végére....

 Nos, találtam a FB.-n  ezt a légy-fotót:

Félelmetes, nem ? 


Nem az első ilyen jellegű, közeli fotó amitől eláll a szavam és nem először döbbenek le a látottakon. Magyarul csak az eredeti angolból fordított rövidke kis ismertetőjét találtam meg:

"A Chrysomya megacephala, ismertebb nevén a keleti latrinalégy vagy keleti kéklégy, a Calliphoridae család tagja. Meleg időjárási légy, zöldeskék fémdobozszerű testtel. A légy nem sokkal a halál után megfertőzi a holttesteket, ezért fontos a törvényszéki tudomány számára."

Teljes egészében így néz ki:


Ezek után keresgélni kezdtem és találtam egy érdekes leírást a legyekről. Van benne olyasmi, amit én sem tudtam, gondoltam, hátha más se, ezért ajánlom elolvasásra: 

https://www.rovarstop.info/hazi-legy-erdekessegek/

Itt vagyok már majd 100 évesen és be kell valljam, szinte naponta marad tátva a szám, miközben ezt az áldott-átkozott FB-t nézem...Látok és olvasok ott olyasmiket, ami tényleg hihetetlennek tűnik és bár szörnyen ellene voltam, de végül rájöttem, hogy lehetnek egy ilyen fórumnak is előnyös oldalai. Pl. megismerkedhetsz a legyekkel(is).....avagy intenzív levelezésbe bonyolódhatsz egy fülöpszigeteki fotóssal bizonyos élőlények viselkedési szokásairól...

Nos, nem hittem volna egy évvel ezelőtt, hogy ilyen "meglepetésekben " lesz még részem....De nagyon örülök, hogy így adódott.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése