2023. november 11., szombat

Még meddig ?

Nem akarom (merem) kiírni a márkát, nehogymá' megbüntessenek. Csak úgy mondom, az üvegben Sparban vásárolt instant cacao drink van, felül az, amit tegnap vettem, alul az, ami még év eleji, vagy tán tavalyi. (Nem, nem az "állástól" barnult be....) 


Sajnos nem fényképeztem le, de leírni tudom: a 10 dekás helyett 8 dekássá soványodott felvágottat (ára akciósan 380.- Ft) hogy kiolvadjon, elővettem a fagyasztóból. Kiolvadt. És amikor kinyitottam, evőkanálnyi víz folyt ki belőle. És garantálom, hogy ez után már 8 deka sem volt....

A FB-n volt fent ez a kép is - ez mondjuk nem az én fotóm, de azonnal elővettem a saját készletemből 2 zacskónyit - igaz ezeket még év elején vásároltam - ezek valóban még egy kilósak voltak.

És meg vagyok győződve, nem is nagyon kellene keresnem-kutatnom, százával találhatnék hasonló mocskos átvágást, átverést, hogy ne írjam a szebbik kifejezést is ide...

Meddig kell még tűrni, meddig fogjuk még tűrni az ilyen és ehhez hasonló millió-féle kereskedői szemétséget ? Hát birkák vagyunk ?

Igen.

Azok.


6 megjegyzés:

  1. Mintha abban a kakaósdobozban már csak fűrészpor lenne felül... Döbbenet!!! És a cukrokhoz: nyilván nem mindegyik kevesebb 1 kg-nál. Hogy ne vegyék észre, pl. 10-ből kettő kisebb, így bekeverve nem tűnik fel senkinek. De sok kiló elcsúszik így...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem először és nem egyszer teszem fel magamban a kérdést: Meddig tűrjük még - mint a birkák - hogy ezt csinálják velünk ??? De ugyanakkor azt is kérdezem, másokat ez nem érdekel, csak én háborgok ?

      Törlés
    2. Szerintem nemcsak te háborogsz, de pl. ha én otthon venném észre, hogy ennyivel kevesebb a cukor, nem vinném vissza, pedig szólós fajta vagyok. Az üzletek 10-15 km-re vannak tőlem, és ugye vitathatják, hogy ott vettem-e, stb. A kakaós biznisz ellen védett vagyok, nem veszek ilyeneket, csak alapterméket, pl. holland kakaót. A a papírzsebkendőt nem számolom meg, és nem veszek csökkentett zsírtartalmú tejfölt, joghurtot, stb. Inkább kevesebbet veszek, de jobb minőségűt. - th

      Törlés
    3. Nehezen emésztem meg ezeket a szemétségeket. Tehetetlennek és kiszolgáltatottnak érzem magam - de ami igencsak elgondolkodtat, hogy "azemberek" szó nélkül tűrik. Nem nagyon olvasok felháborodott írásokat, pedig naponta, rendszeresen és nagyon sok helyen át vagyunk verve. Birkák vagyunk ? Ha igen, megérdemeljük a sorsunkat.

      Törlés
  2. Sajnos mi is sokszor észrevettünk már hasonlókat. A kakaó valóban már nem kakaó, úgy mint sok más is....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kérdés az, hogy mit lehet(ne) tenni ez ellen ? Mert mégiscsak disznóság ez a fajta átverés....Nem opció, hogy "Hát ne vedd meg"...Azt mondom: hát ne áruljanak ilyent !!!! És akit csaláson érnek keményen büntessék !!!!

      Törlés