2023. november 8., szerda

Hogy mik vannak - Kínában....

 


Valami megmagyarázhatatlan okból Kína - mint ország  - nekem valami őrült nagy rejtély....Már a történelme is, a kialakulása is,  a kegyetlen zsarnok uralkodói is, a nagy fal építése is, aztán az "egykézés"...most meg ez az egyik napról a másikra történt modernné változás... Mintha valaki egy varázspálcát suhogtatna felette - folyamatos, állandó a változása....Csak bámul az ember...(mint a moziban...) 

2 megjegyzés:

  1. Csak ne legyél annyira elájulva tőlük. Tegnap vittem vissza a könyvtárba azt a könyvet, ami gyakorlatilag friss ropogós, a Kínai Gulág vagy mi a pontos címe, egy érintett nő írja le, hogy mit művelnek ma a kínaiak az újgurokkal, hogy betörjenek. Nagyon hasonlatos a náci koncentrációs táborokhoz. Ajánlom neked olvasásra, könyvtárban biztosan elérhető nálatok isí https://www.lira.hu/hu/szerzo/gulbahar-haitivaji-rozenn-morgat -- th

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csodálkozol ? Mióta a világ világ, a gyengéket az erős mindig elnyomta, kihasználta, kínozta, megölte, eltette az útból. NEM csak ma és NEM csak Kínában ilyen a helyzet. Legfeljebb a "fokozatok" különbözőek. a "Szabadság Egyenlőség Testvériség" örök életben CSAK hangzatos jelszó volt és SOHA nem valóság.
      De ettől persze még 1. szomorú, hogy így van, és 2. amiket elért az ember(iség) abban meg vannak csodák is.
      Kedvenc mondásom: "Kedves Jóisten elrontottál valamit az ember teremtésekor.... "

      Törlés