2011. július 22., péntek

Légi képek



Találtam egy jó, nézegetni-érdemes blogot, s ezen belül ezt a bejegyzést:


Néha ugyan kissé  szkeptikus vagyok ugyan a neten látható képekkel, mert tudom photoshoppal mindent meg lehet csinálni, de mondjuk, mivel nem először látok már efféle „gabonakörös” képeket, hajlok afelé, hogy elhiggyem, emberkéz alkotta, s nem kompjúter. (Pl. itt is vannak: http://integrativmedicina.hu/scifi/erd_3_05_03.html  )

Na mármost ezek után, (meg ezek előtt is) egyszerűen nem értem, hogy a nazcai rajzokat ha nem felülről nézi/látja valaki, akkor miért is vannak ott ?  Tehát ha valaki mégis csak látta/nézte „felülről” akkor meg hogyan ? Kik ? Mikor ?

Vannak kérdések, melyek időnként felbukkannak (nyilván nem csak) bennem, és nem találok rá magyarázatot.
Mindannyiszor kissé megborzongva és elbűvölten állok bizonyos alkotások előtt, csodálva az évszázadokkal/ezredekkel ezelőtt élt alkotókat. Holnap is egy ilyesféle „elámulós” témáról fogok beszámolni.
Kép:  http://vindornyalakitunderkor.network.hu/kepek/gabonakorok_tunderkorok/gabonakorok 

4 megjegyzés:

  1. Mondhatom jó kis téma! (kettős)
    Bár jelenleg épp' az lepett meg,hogy hallom : nem csak a GMO-vetőmagból kikelt kukoricát kell kitárcsázni, hanem a tábla mellett még (minden irányban) +400 m -t (valami védőövezet, vagy mi.)
    Gabonakörökhöz : bizony már csak a Google segítségével emlékszem rá, 1992- Székesfehérvár környéke, ahol 2 fiú csinálta a g.köröket, később a Friderikusz show-ban is bekerültek vele, meg a bíróság elé!- (Tsz feljelentette őket - stb.) Akkor sikerült a "fél országot" becsapni,- (kiröhögtetni)- gondolom, aki akkor hitt benne, hisz ma is !
    Bemutatták a módszert is, ahogy készítették. Nem részletezném.
    Nazca vonalak
    Jó pár (több) filmet láttam róluk ill. az elég sok feltételezést,hogy miért készíthették. Némelyik feltételezés szerint: nem volt túl bonyolult (?) - "csak" idő és ember kellett hozzá.[Az meg anno volt bőven... ] Ez a téma is (jó részletesen) ott a neten.
    Titokzatos nazca vonalak
    (folyt később)

    VálaszTörlés
  2. A titokzatos Nazca vonalak
    Kb. ez a cím, ha nem működne.
    Végül : a pontos címet nem tudom,de több részes tv.sorozat, (írtam már) amikor régi könyvekből,rajzokból napjainkban megcsinálják azokat a berendezéseket, amiket pl. az ókorban és más időben használhattak. Több tonnás (!) köveket 2-4 ember (is) "képes lehetett" felemelni!És ne bonyolítsam most! Viszont ami engem is (szakembereket is) meglepett, az az, hogy nagyon sok "emberi tudás" valahogy az idők folyamán elfelejtődött.
    A "legmókásabb" meg a, amikor napjaink embere "bénázott" a kísérletek során... (pl. római kori pontonhidat (?) építettek a mai honvédség segítségével és elég nehezen sikerült nekik.
    Na, ennyit most, mert ma is Tour de France...és még mindig a hegyekben járnak. :-)

    VálaszTörlés
  3. Tipp:
    Az Aerosmith (USA) együttes (régi) videoclipje a CRAZY (You Tube) annak a legvégén látható, pl. hogy lehet "beírni" egy szántóföldre azt, hogy Crazy ! :-)

    VálaszTörlés
  4. Nálunk a vihar az elmúlt napokban megfektette a búzát. Hatalmas táblákon látszik a szélvihar nyoma. Bizonyára érdekes lenne fentről megnézni, mert ahogy a felhők vonulásánál is látunk különböző formákat ( állandóan változik és a képzeletünkre van bízva )talán a búzatáblába is találnánk. Jó tudom ebben az esetben tudatos ábrakészítés történt és nem is rosszak. Mindenesetre a gazdákat is meg kell érteni, ha nem örülnek a károkozóknak.
    Jut is eszembe, majd a városi fórumon jelezni fogom a lehetettlen képviselőknek hogyan kell az idegenforgalmat fellendíteni:-)))

    VálaszTörlés