2011. július 19., kedd

Vándorló szobrok

Végre eljutottam, s megnéztem, a Kodály Központ (sose fog tetszeni ez az elnevezés !!!)
- szóval eljutottam ide megnézni az öt, ideiglenesen elhelyezett szobrot.
Az öt szobrász, Kuti László, Lelkes Márk, Nyári Zsolt, Székó Gábor és Szilágyi László, még 2010-ben az EKF által is támogatott Stáció-Meditáció Meditáció-Stáció kőszobrász program keretében hozta létre a plasztikákat. – írja az ilovepecs.
Innen az is megtudható, hogy  a szobrok 2012 tavaszán a Feked község körüli dombokon kialakított sétaútvonalon lesznek elhelyezve.
Bár arra még csak tippem se volt, hogy mi a csodának épp oda kerülnek – de hát ebbe nekem nyilván semmi beleszólásom nincs…gondoltam. Aztán, mert kíváncsi természetemet  csak-csak birizgálta ez a Feked dolog,  keresni kezdtem s láss csodát, meg is találtam a falu honlapját s mégahozzá micsoda lapot !!
Feltétlenül ajánlom megnézni itt:  http://www.feked.hu  és ennek megismerése után már senkiben sem fog felmerülni az a kérdés, hogy a Kodály Központtól miért pont ide kerülnek majd a szobrok. Jó helyre kerülnek – véleményem szerint. A falu bemutatkozása pedig annyira megnyerte tetszésemet, hogy elhatároztam,  ellátogatok oda, még előbb is, mint ahogy a  szobrok oda kerülnek.

Kuti László: Elmozdulás
Lelkes Márk: Meditáció
Nyári Zsolt:  Napkerék
Székó Gábor: Cím nélkül
Szilágyi László a Hold bárkája

Készítettem a téren még pár fotót, a kiszáradt fácskákról,  a senkit nem invitáló kis büfé-reklámról, egy jópofa padról és egy megmagyarázhatatlan közlekedési tábláról. 










4 megjegyzés:

  1. Sajnálatos (?) - hogy a DN-ben anno (régebben) megjelent kis települések/faluk (?)- bemutatkozását ma már nem lehet megtalálni a neten.
    Hagyján ?- mert majd' hetente van egy-egy olyan "bemutatkozás" mostanában is !-és bizony azokat sem ! Persze, Fekedről sem tudtam sokat... ill. a napokban pl. Nagyváttyal (?)-"ismerkedtem" - ( a net segítségével)- bár a fő oka ...maradjon az én "dolgom!"
    Épp' eléggé "megviselt" (?) - egy hajnali esemény... (ami a kis bolt közelében történt)- ill. nem kívánnék az "elmúlással" foglalkozni !)

    VálaszTörlés
  2. Mivel péteken (?) lesz jelenésem a közelben,- (Lánc u. rendelő) - azt nem ígérem, hogy a fecskékről és/vagy a fészekről beszámolok...(bár ki tudja)- (= nem arra a szintre/emeletre van "jelenésem." )Lásd régebbi blog bejegyzésben- szóval : pénteken (?) - autóból -futólag- láttam a műalkotásokat !- igaz, nem akartam (vezetés közben) "mások" figyelmét elterelni ! ( OK!- a legkisebb utas meg aludt... bár ő bizonyára "hálásan" (meg)hallgatott volna ? ) :-)
    Az oszlopról : (anno a fogorvosra várakozva) -valamilyen "földből kiemelkedő" berendezés van pl. a (volt) Konzum- mélygarázs közelében is... (Ny-i oldal) de ezt se bonyolítsam! Időnként azt sem tudom, mi,hogy- merre és meddig van - a városban.
    Nem kritika ! (...)- csak kis időre elegem volt egy belvárosi sétától,- is !

    VálaszTörlés
  3. Ajánlom én is Fekedet, tényleg ügyesen vezetik azt a falut. Sok hasonló falu van a környéke, és ezek köztül többek a kihalás szélén van, de szerencsére Fekeden időben összefogtak.

    VálaszTörlés
  4. (szerda)
    Az utókornak :
    Ez történt az este
    Emlékezetem szerint 07/08-óta tartott a nagy meleg- tegnap (07/19) estig!
    Remélem ki-ki jól van! (...)
    Testileg - lelkileg

    VálaszTörlés