2020. március 3., kedd

A felelőtlenség büntetése….

Már vagy két hete, egy váratlan csengetésre kiszaladtam a kapuba – csak úgy a benti ruhámban, kabát nélkül – és már akkor este tudtam, hogy megint butaságot csináltam.
Nagyon érzékeny a torkom – minden fentihez hasonló botorságomért megbűnhődöm.

Valamikor – ezer éve – amikor még a csillagjegyek és hozzájuk kapcsolódó érdekességek újdonságnak számítottak (legalábbis számomra) – akkor találtam meg a saját csillagjegyem leírását. És pontosan úgy van/volt minden, ahogy az alábbiakban írva vagyon:

Bika IV. 21.-V. 20.
Szervezete szívós, a betegségeket képes akár orvosi segítség nélkül is legyőzni. Különösen emésztőszervi panaszokkal bajlódik.
Uralkodó bolygója: a bőrt, a vesét, a szemeket uraló Vénusz.
Testrésze: nyak, torok, nyirokmirigy és nyirokrendszer, illetve a pajzsmirigy.
Jellegzetes betegségei: vese- és epekő, pajzsmirigy-elégtelenség, torok- és mandulagyulladás, nyakmerevség, idősebb korában a túlsúly miatt magas vérnyomás, cukorbetegség, ízületi bántalmak.
Anyagcseréje: lassú, ezért hízásra hajlamos. Sok mozgással, egészséges étrenddel súlya karban tartható.
Jó tanács: Fogyasszon minél több nyerskosztot, zöldséget, gyümölcsöt. Gyalogoljon naponta négy-ötezer lépést, szaunázzon, ússzon. Kéthetente tartson egy böjtnapot, vagy hetente egyszer gyümölcsnapot.

No, mondjuk a szöveg vége felé olvasható jó tanácsokat régen se tartottam be szigorúan, manapság meg már pláne nem. Meg is van az „eredménye”…
De azért azon most is (és nem először) elmeditáltam, hogy akik ezt leírták, honnan szedték ? És miképp lehet, hogy ilyen pontosan illik – legalábbis – rám ?

Kép: https://asztrotitkok.cafeblog.hu



http://astricus.blogspot.com

Ez csak egy kis segítség a Bika megtalálásához, hiszen az Orion - remélem sokak számára ismerős. Attól kicsit nyugatabbra van a  bika vöröslő (jobboldali) szeme. Mostanság este 8 körül már jól látható a D-DK-i égbolton.



10 megjegyzés:

  1. Talán most csak annyit... (fejfájás miatt...) A témával kapcsolatban jut mindig eszembe ( régebben olvastam) lehet, hogy több csillagjegy van mint 12 ?... és akkor lehet, hogy másképp' alakulnának a "jóslatok." Lehet, tévedek, ha nem csak egy honlapon nézed a horoszkópot, hanem másikakon is,- ott meg nem egészen ilyesmiket írnak ? ( A számítógép (?) már csak ilyen ?... az ember általában azt hiszi el, amivel egyetért ? ( és amivel nem, azt meg nem nagyon akarja elhinni ? ) - nem tudom. Na, legyen szép a napotok !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod, szoktam mondani? ez az én blogom....Nekem ez a horoszkóp bejött. Miért kellene másikat keresnem ?

      Törlés
  2. Először is mihamarabbi jobbulást kívánok. Én nem követem a csillagjegyeket illetve a hozzátartozó leírásokat. Most kíváncsiságból rákattintottam a linkre és elolvastam a csillagjegyemet. Hát nálam semmi sem egyezett a megadott dolgokból...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A jókívánságot köszönöm, nagyon nehezen akar tőlem ez a vírus megválni...
      Horoszkóp: Nem írtam volna erről, ha csupa olyasmit olvasok, ami NEM illik rám. De micsoda véletlen, néhány kivétellel MIND igaz. Mit mondjak. Sajnos ?
      És hát hinni mindenki abban hisz, amiben akar.

      Törlés
  3. Miklós után már én is kíváncsian megnéztem. Először a fiamé került a szemem elé, jót derültem rajta, mert minden jobban illene rá, mint amit írtak. Aztán az enyémet kerestem meg, de az sem egy telitalálat.
    Sosem hittem ezekben a dolgokban, már csak azért sem, mert ismerek olyat, akivel egy évben, egy napon születtünk, hát keresni kéne nálunk két különbözőbb embert. És ugye az ikrek közt is irdatlan nagy különbségek tudnak lenni.
    Másik meg az, hogy hívő ember lévén eleve kizárt, hogy ilyesmikkel foglalkozzak.
    Nálam fősulis koromban az verte ki nagyon a biztosítékot, mikor egyik lány azért nem jött az osztálykirándulásra, mert aznapra a horoszkópja rosszat ígért. Ezt a butaságot egészen egyszerűen botrányosnak tartottam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos, nem vagyunk egy véleményen. Nem baj. Mondhatjátok rám, hogy bolond öregasszony - hát nem nagyon érdekel.
      Igaz, el is hallgathatnám a gondolataimat, de akkor mit írnék a blogba ?

      Törlés
    2. Szerintem meg egyáltalán nem bolondság, csak "kicsit" összetettebb ez az egész horoszkóp dolog, mint hogy van a napjegy, oszt' cső... Van akinél ez a legjellemzőbb (szintén bika), nálam a Kos, mint aszcendens legalább annyira érzékelhető gyerekkoromtól fogva, a kettő keveréke vagyok, mikor milyen helyzetben melyik a dominánsabb. Akinek van érzéke hozzá, legalább az egyiket fel is ismeri mindig bennem :)
      (a torok probléma abszolút ott van, meg még sokminden más is. Életem első rendelt horoszkópjánál csak néztem, hogy honnan tudnak ezek ennyi mindent rólam? )

      Törlés
    3. Valójában, amikor ezt a fenti "ismertetőt" először olvastam, egészen megdöbbentem, mert tényleg zömében illenek rám a leírtak. Persze olvastam másik "bika" horoszkópot is, ami nem egyezett ezzel. Nem baj, azért érdekességnek jó ez is. Amúgy a bajokat illetően úgyis az orvosokra hagyatkozom, dacára, hogy egyáltalán nem vagyok abban biztos, többet tudna rólam mint a csillagok....

      Törlés
  4. Én egy tipikus bika vagyok (április 29). Nem bánom. A férjem egy tipikus skorpió, a gyerekem mérleg, de rá nem jellemző semmi, ami általában a mérlegekre :) Berni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekességnek, elgondolkodtatónak tartom ezeket a dolgokat - és azon töprengtem (már nem először), hogy aki először leírta, mégis honnan vette ezeket ? Mert Kr.e 5-8. szd-ban készültek az első horoszkópok. És készítettek ilyesmit szinte az egész világon. De mi lehetett az első horoszkópok alapja ? Megfigyeltek embereket és abból vissza-következtettek, és azt alkalmazták másokra ? vagy hogy kezdett "működni" ez a dolog ?

      Törlés