2020. március 30., hétfő

Vasárnap délutáni képek

Minden délután  - mint anno a zárdában, vagy kolostorban élők - kerengőzöm az udvarod. Körbe körbe.... És minden nap újabb és újabb kis virágnak örülök. Legalább a természettől kapok valami szépet !









Ezt meg egy barátomtól kaptam, ő ezt látta az ablakából:







6 megjegyzés:

  1. Csodálatos a kerted!:) Jól látom, hogy babarózsa az első? Nálunk még csak bimbózik és nefelejcsünk se nyílik. A többi itt is virít már, még a szajkók is legszebb "virágzásukban" röpködnek, tavaszt érez minden madár!:) Sétálj csak sokat! Azt hallottad, hogy egy férfi - a francia Eisha Mochomovitz - az erkélyén lefutott egy maratont? Nincs lehetetlen! ;) https://444.hu/2020/03/21/egy-francia-ferfi-lefutott-egy-maratont-a-het-meter-hosszu-erkelyen

    VálaszTörlés
  2. Igen, a babarózsa teljes virágban pompázik :-)
    Nálam az udvar egyszeri "körbejárása" 30 lépés. Na ezt a kört teszem meg ötvenszer. Muszáj, mert különben a gép előtti székhez ragadok...
    Nálam sajna nincsenek csak verebek. Fogalmam nincs, hová tűntek a többiek...
    (Épp mint a tücskök) :-(

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű a kerted, a tavaszi színek. Nem így képzeltem én sem az ide évkezdetet. Harmadik hete már én is itthonról dolgozom, reggeltől-estig. Hetente egyszer mozdulunk csak ki egy bevásárlás erejéig. Saját részre, szülőknek és a nagyobbik lányunknak, aki tanít és szintén reggeltől-estig próbál helytállni a digitális oktatásban. Borzasztóan hiányzik a természet, a madarak, a kirándulás, de mint mindig az egészség kell, hogy prioritást élvezzen. Csak így tovább a kerti sétával! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a "kitörésen/kiszökésen" gondolkodom....Végülis az nincs megtiltva, hogy beüljek az autómba és magányosan (!!!!) felmenjek a Mecsekre. Nem lehet ezt a karantént túl sokáig elviselni, még a kertecském minden napi körbejárásával sem.

      Törlés
    2. Így van! Mondom, hogy ülj autóba és gyere ki a tóhoz, meglátod, újjá fogsz születni!!! Kanyarodj fel a temetőhöz, menj le mellette és balra ott hagyhatod a kocsit! Szólj, ha indulsz!;)

      Törlés
    3. Köszönöm a meghívást, most egyelőre beérném a közeli Mecsek-beli néhány kedves (és mások által nem nagyon ismert) ösvényemmel, vagy akár még a gyükési réttel is.
      De meg kell azt a tavat néznem előbb-utóbb. Szólni fogok.

      Törlés