2020. március 1., vasárnap

Aki nem tud újrakezdeni – meghalt.

"Aki nem tud újrakezdeni – meghalt. Ha a fa nem tud az évgyűrűk mellé újat növeszteni – vége az életének."  Szilvási Lajos

 ***********

Idegileg és lelkileg telesen összeomlottam az elmúlt három hétben. A Firefoxon lévő blogjaimnál olyan változások történtek, melyeket se megérteni, se kezelni nem tudtam. Emiatt  aztán elment a kedvem teljesen az egésztől. Mindentől.... Géptől, blogtól, élettől.


Közbejöttek egyéb dolgok is, melyek jól lehúzták a mocsárba a lelkemet  és nem kímélt a nátha-vírus sem - egyszóval a leggyengébb kifejezést használva is piszok rossz heteim voltak. 
De be kell azért lássam és valljam - legalább magamnak - hogy nekem  az élet írás nélkül sivár. Hiányzik belőle valami. És NEM a kommenteket hiányolom. Azt érzem terhesnek, ami "bennem marad"... 
Ami a jövőt illeti:  megeshet, hogy a bejegyzések száma és a másoknál való kommentelés meg fog ritkulni, de most úgy érzem, nem tudom én ezt teljesen abbahagyni. 

Írtam már valahol, hogy a blogolás az én "modern" emlékkönyvem. Azért írom, hogy később vissza tudjak emlékezni bizonyos eseményekre, melyek egykor valami miatt fontosnak tűntek. Így tudok megőrizni eseményeket, képeket - elsősorban magamnak. Ha más is örömmel olvassa, az csak plusz ajándék.

Nos, rövidre fogva: "perszehogy" folytatom... remélem egy kedves blogbarátom segítségével sikerült most a vakvágányra futott blogot újra sínre tenni... Ezúton is köszönöm a segítségét !!! 

És mi legyen a múlt és a jövő közti összekötőkapocs ? 
Csakis a Peričnik vízesés lehet ez.....  
Mert a gondolatok valahol ott fenn a sziklák között keresnek utat, hogy itt a képernyőn lezubogva beleolvadjanak a net tengerébe....


Ez az én alfám és omegám. Merthogy az igazi boldogság ott lakik.

Szlovéniában.




21 megjegyzés:

  1. Nagyon jó, hogy újra tartalmas poszttal is jelentkezel. Hasonló problémáim nekem is voltak már a blogolással. Nagyon szépen fogalmaztad meg a "Miért?"-re a választ.

    VálaszTörlés
  2. További sok sikert és jó egészséget kívánok!

    VálaszTörlés
  3. Válaszok
    1. :-) Örülök, ha örül valaki a szövegelésemnek :-)

      Törlés
  4. Nem is tudom, ide tartozik-e ? (Az utóbbi időszakban egyre gyakrabban tapasztalom, (relatív)hogy ha valami nem működik a számítógéppel, az (talán) nem is annyira tragikus. [ lehet,mások tudják, - pl. a gép (automatikusan,minden nap)- évekre visszamenőleg mutat egy képet,vagy bejegyzést (miket tartottam említésreméltónak...)] - nos, szombaton, csak 2 témát mutatott. Gondoltam, ilyen nincs !- képtelenség, hogy csak 2 "emlékem" lenne... ( de beletörődtem) - majd rájöttem, nem is lehetett több emléke a gépnek (!) - mert február 29.-e az csak 4 éve, ill. 8 éve volt... (2016 és 2008) - na, ennyit - röviden. ( Mert a gépbe, a dátum szerint "maradnak" meg az "emlékek," - stb.) (2) Abban viszont egyetért(het)ünk... néha valóban jó érzés az, ha ( eléggé gyorsan) visszanézhető, hogy pl. évekkel ezelőtt...milyen volt a medvehagymánk állapota,- mikor raktuk ki a leandereket, és mindenféle ...másoknak semmitmondó, hétköznapi apróságok. [ Majd kifelejtettem egy másik "élményemet"... leejtettem a fényképezőgépemet... (szerencsére padlóra...) -persze, képeket átmásolni már nem tudtam,- ( meg kiírta,hogy a "memória betelt" (?) - meg tudom is én, hogy még miket.. (maradjunk annyiban, hogy csupán a memória kártya ( vagy mi) mozdult ki a helyéről...) - ill. azt azért nem gondolnám, hogy ha mindezek nem oldódtak volna meg, abba belehaltam volna. ( Ne bántsam meg Szilvásit... (remélem,nem kötelező irodalom az iskolákban. ) ]

    VálaszTörlés
  5. * Sosem voltam jó matekos... 4 éve 2016 volt, 8 éve meg 2012... ( bár kétlem, hogy túl sokan észrevették volna a hibát ? :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen. Senki se vette észre...ebből is az derül ki, hogy ami az egyik embernek fontos, az a másiknak nem feltétlenül.

      Törlés
  6. De jó, hogy megint irsz, föleg az is, hogy miröl !!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bár nem túl eseménydús már az életem, de gondolataim még egyelőre vannak. Ha mást nem, hát azokat írom majd meg itt.

      Törlés
  7. Örülök, hogy újra írsz!
    Zsuzsa, az Őrségből

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igyekezni fogok olyasmiket betenni ide, ami nem csak nekem jelent valamit.

      Törlés
  8. Örömmel olvastam a visszatérésedről, jó hogy újra itt vagy! :)
    Elhiszem, hogy hiányzik a digitális emlékkönyv vezetése, írása.
    Nekem korábban volt már egy blogom amit egy technikai probléma miatt abbahagytam és lezártam. Akkor úgy voltam velem, ennyi volt. Aztán másfél évvel később mégis újrakezdtem - mert egyszerűen jó érzés így visszanézni az emlékeket...és ennek már öt éve :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, vannak emberek, akiknek az írás, az események megörökítése öröm, feladat, bizonyos értelemben sikerélmény. De tény, nagyon jó az évek múltával felidézni a szép emlékeket is.

      Törlés
  9. Jó, hogy újra itt vagy!
    PZs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megpróbálok jó erősen "kapaszkodni" - tán sikerül is itt maradni még egy ideig.

      Törlés
  10. Eltűnünk, előkerülünk...így van ez. Addig jó, míg előkerülsz! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most neked mondjam, hogy az erdőben el lehet néha tévedni ? De szerencsére többnyire kitalál az ember...

      Törlés
    2. Naná, hogy el lehet. De ahogy írtad, többnyire kitalál az ember hála Istennek! :-) Örülök, hogy kitaláltál!

      Törlés
    3. Néha kétségeim vannak, hogy érdemes volt-e kiutat keresnem.

      Törlés