2020. március 9., hétfő

Nem is írok ehhez semmit....




Mai és 2019 júliusi árak



L
egfeljebb annyit, hogy nem kell ilyesmiket vásárolni. Ábrándozzon éjjel az öregember, nem muszáj aludni...Na de ez csak EGY példa... MINDEN gyógyszert megdrágítottak....
És mi mindent eltűrünk. De tényleg mindent.

10 megjegyzés:

  1. Aludni nem muszáj (?), de talán még nagyobb baj, hogy a napi betevőt is megdrágították, méghozzá durván! Igen, mi MINDENT eltűrünk és mivel így van, még ennél is drágábbak lehetnek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos igazad van. Elég sokat beszélgetek mostanában ismerőseimmel - de sajnos mind idősek. Mi már nem fogunk itt forradalmat csinálni...

      Törlés
  2. Döbbenet. Mai naptól Pécsett a vásárcsarnokban 50 Ft a zsemle. Tavaly még 20-25 Ft. körül volt. Múlt hónapban 30-35. Mi lesz itt????????????

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát szinte hihetetlen...De amíg van, aki megveszi, addig fogják is folytatni ezt a cirkuszt. Én csak azt sajnálom, hogy a maradék meg megy a szemétbe (legalábbis azt hiszem, a zöme...) Megérdemel az emberiség egy világvégét...Aztán meg kell próbálni elölről kezdeni..

      Törlés
  3. Ettől már csak azon tudnék jobban csodálkozni ha valaminek lefelé menne az ára!

    VálaszTörlés
  4. És, hiába múlik el a "koronavírus" és egyéb kitalált dolgok, valós vagy nem valós gazdasági tényezők, az árak akkor sem állnak vissza, csak még feljebb mennek. Amikor aszály vagy más miatt megdrágul egy évben valami, hiába van jó termés a következő évben, az már olcsóbb nem lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos igazad van. De hozzáteszem megint: addig van ez így, amíg eltűrjük.

      Törlés
  5. Árak, de más. A település mellett nyílt egy Spar. Odajárnak a népek, a régi boltok megléte rezeg. Néha megyünk, célirányos árukért, de oly drága. Nem értem az embereket, nem számolnak?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az embereket én se értem. Ki az aki elhiszi, hogy egy árú manapság "bio" - pedig rengetegen vannak. És megadják érte az óriási pénzeket - amihez aztán a nem biók is igazodnak. Á, sok bolond ember van - és ők mozgatják a világot.
      A multi árukínálata pedig a megdelejezett agyakat teljesen elkábítja. Nem kenyér kell, hanem húszféle, amiből ő egyet kiválaszt...Mondom, bolondak az emberek.

      Törlés