2020. március 6., péntek

Hogy lehet fegyvert fogni rájuk ?



Nem az első és nem is az egyetlen "szarvasos" film ez, de ezen olyan gyönyörűek, olyan fenségesek !  És - dacára, hogy viszonylag lakott hely közelében sütkéreznek (házak látszanak mögöttük) - nyugodtak. Mintha nem kellene félniük. Mintha béke lenne a világon. Mintha nem lenének halált-gyártó vírusok, fegyverek és egyéb ember-alkotta szörnyűségek. Meg vadászok.
Igen, tán jobb lenne  a világ, ha szarvasokból lenne több és emberekből kevesebb.


10 megjegyzés:

  1. Eszembe jut a Gasztroangyal vasi műsora, ahol a megölt szarvas mellett ott hullottak Borbás Marcsi könnyei.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én tényleg nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen gyönyörű állatra rálőjek. Akármennyire is "szükséges létszámgyérítésről" beszélnek....

      Törlés
  2. Az utóbbi években sok videót lehetett látni, ahogy vonulnak át vágtatva az utakon, gyönyörű jószágok. Én sem tudnék kezet emelni rájuk, ahogy más állatra sem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És ezeket a videókat jobbára ugyanaz a személy készítette, óriási szerencsével, itt Baranyában. Gyönyörűek !

      Törlés
  3. Ez a videó azért tetszik, mert nyugalomban vannak. A többi, vágtatós nem természetes. Ilyen őrült rohanást akkor csinálnak a szarvasok, ha zavarás éri őket.(akár a drón is zavarhatja őket,engem is roppant idegesít, ha a fejem fölött valaki zümmögteti) A többi videóra haragudtam, de ez gyönyörű!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, azon a rohanós filmek szinte félelmetesek és természet-ellenesek voltak. Itt béke és nyugalom van. Jó látni őket.

      Törlés
  4. Hmmm... Én meg épen most írtam egy posztot a szarvasbőgésről. Ott örvendtem, hogy pár másodpercre kikukkantott egy agancsos az erdőből :D Hát itt egy picit többen gyűltek össze, fantasztikus!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A video készítőjének nem ez az első és egyetlen ilyen anyaga. Nem is értem, hogy lehet valakinek ekkora szerencséje, hogy gyakran találkozik ilyen hatalmas csapatokkal...

      Törlés
    2. Most látom, hogy túl gyorsan gépeltem ... éppen ... :)
      Igen valóban kivételesen szerencsés a film készítője - és így áttételesen mi is, hogy láthatjuk :)

      Törlés
    3. Azért jó, hogy vannak ilyen szerencsés emberek...

      Törlés