2020. március 6., péntek

Városom kálváriája - csoda-fotókon

Ez ugyan nem a kálváriás blog, nem tévedtem el, de tegnap kaptam egy csodás fotót, melynek a párja már megvolt nekem  és mert olyan gyönyörűnek találom mindkettőt, ide is beteszem. 
Köszönet a képekért "Civertan"-nak !


Együtt és...



....külön-külön:




Ismertetője itt olvasható: 
http://csendhegyek.blogspot.com/2012/10/pecs-kalvaria.html





8 megjegyzés:

  1. De szép!!!!!!

    Sok kálváriát láttam már, engem mindegyik, mindig meghat. Tavaly Olaszországban voltunk egy helyen, meseszép réz szobrokból voltak és nagyon élethűek a stációk, na ott elpityeregtem magam XIII. stáción, mikor Jézust leveszik a keresztről. Annyira kifejező volt, hogy nem álltam meg sírás nélkül...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem igazán a régi, egyszerű kálváriák hatnak meg. Minél egyszerűbb és régibb, annál közelebb áll a szívemhez. A mai, modern megformálásúak kevésbé érintenek meg.
      Nekem ez a kedvencem:
      http://csendhegyek.blogspot.com/2012/11/gorcsonydoboka-kalvaria.html

      Törlés
  2. Képzeld Fodorka, az itteni atya kezdeményezte, hogy építsenek összefogással kálváriát a Nógrád megyében található Tsitár kegyhelyen kálváriát. A mi falunk is összead egy stációra. Talán ez neked érdekes hír lehet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon is ! Vannak ugyanis "világvégi" kicsi helyek, ahol épültek kálváriák, de szinte soha, senki nem jut el oda - az ott-lakókon kívül (már ha egyáltalán még jár kálváriát valaki is...)
      Pethő Mária az én nagy segítőm, neki sok ilyen elrejtett hely felfedezését köszönhetem.
      Ezt a Hont-Tsitár-i dolgot is előjegyzem magamnak, de ha netán te megtudsz róla valami közelebbit, kérlek, értesíts - előre is köszönöm !

      Törlés
    2. Igen, amint lesz valami fejlemény, mindenképp értesítelek. Ez a mostani atya nagyon odatette magát ilyen dolgokban. Mióta itt van, rengeteg felújítás és hasonló történt. Remélem nem fogják őt elhelyezni, hanem sok-sok évig marad.

      Törlés
    3. Hát amilyen paphiány van - ez sajnos nem biztos. Jó pap mindenhol kell(ene).

      Törlés
  3. A téli fotó igazán különleges hangulatú, nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nagyon szeretem a légifotókat (meg a repülést) - de ezek valóban jól sikerült képek !

      Törlés