2020. március 12., csütörtök

Esti szépség

Amikor az ablakomból ennek az égnek egy darabját észreveszem, azonnal kényszert érzek, hogy kirohanjak az utcára - ahonnan nagyobb a rálátás a "csodára" - s bár tudom, hogy esztétikailag a csúf villanydrótok sokat levonnak a kép szépségéből, mégis én nagyon szeretem az ilyen estéket. Szeretem akkor is, ha most már tudom,  részben a mocskos életünkkel mi is okozói vagyunk ennek a szépségnek. (A naplemente színei ugyanis általában azért sokkal jellegzetesebbek és ragyogóbbak, mint a napkelte színei, mert este a levegő több szennyezőanyagot tartalmaz.) 




(Nincs nekem türelmem egy ilyen képet "kifotoshop"-ozni - pedig tán megérné...) 

- Semmi haszna nincs, hogy az ember nézegesse a naplementét (...)
- Mégis nézem. Naplementék és más effélék azok, amikért élek.
   H.G. Wells    



6 megjegyzés:

  1. Minden nap tudnék gyönyörködni ilyen színekben. Különleges mindig😍

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy sajnálom, hogy tőlem semmilyen irányba nincs "szabad" kilátás. El tudom képzelni, milyen csodás lehet ez a Mecsek-oldalról nézve...

      Törlés
  2. Gyönyörű a fotód! Naplementét nézni KELL és minden természeti csodát, ami szembe jön velünk! Éltető energiát, jókedvet, nyugalmat ad. Nekem legalábbis. Emiatt rengeteg természeti fotóm van, amit nincs szívem szanálni. Pedig sok helyet foglal.:) Igen, a villanydrótok megkeserítik a fotós életét. Sokszor én is az ablakból látom legszebbnek, de a drótok miatt fel kell "szaladnom" a dombtetőre, ahonnan nem ugyanazt és nem úgy látom. Milyen jó lenne - sok szempontból - a földalatti kábel, mint normális helyeken!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is ez jutott eszembe (=földalatti kábel) - csak nem akartam a szépséget a csúf gondolatokkal elrontani.

      Törlés
  3. Nálunk tegnap este volt látható ehhez hasonló szépség :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden égi szépséget szeretek - de sajnos nagyon keveset tudok fotózni (pl. Hold halo, vagy különös felhők, csillagos ég stb...)

      Törlés