2020. március 5., csütörtök

Tanmese


Kép: https://hu.depositphotos.com

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szép zöld mező, ami nekem nagyon megtetszett. Láttam, sokan sétálnak arra, friss a levegő, szépek a virágok. Ültettem ide kis fácskákat, virágokat  én is, naponta lestem őket, nőnek-e, jól érzik-e magukat, s ha igen mindig örültem.
És akkor egy napon a rétre betévedt egy kecske. Elkezdte legelni a füvemet és elkezdte rágogatni a csemetéim levelét. Hát a minimum, hogy azt mondom: nem örülök neki. De mivel ez a rét nem csak az enyém – nem tudom a kecskét innen kizavarni.
A tehetetlenség bosszantó is, meg elkedvetlenítő is. Sajnos nem vagyok képes egy legyintéssel túllépni az eseten.
De nem hinném, hogy az a jó megoldás, ha kiásom a fákat, virágokat és elviszem máshová. 
Kecskék mindenütt vannak.

Így hát valószínű, csak kerítést építek....





4 megjegyzés:

  1. Nehéz erre mit mondani,- ( főleg,hogy kecskét említettél, nem pl. birkát...) - igaz,csak találgatni tudnék,vagy csak sejtéseim vannak. Azt viszont tudom,- a kerítésépítésnek megvannak az "illetékesei(k)"... vagy ami fontosabb, ( otthon, a ház körül... is vannak építési szabályok pl. a kerítésépítésre.) Összegezve : szerintem, sem bosszankodni, sem elkedvetlenedni ( erre a kis időre (relatív,- kinek mennyi...) már nem érdemes. [ Na akkor,- mi elmentünk a piacra. :-) - hátha találkozunk a "k"... vírussal. :-) ]

    VálaszTörlés
  2. Inkább találjál valami más megoldást, vagy ezt csak viccnek szántad?

    VálaszTörlés