2020. március 10., kedd

Ajándékom

Ugye, milyen csodaszép ? 




Mert azért néha jó is történik velem. (Vagy legalábbis körülöttem...) 





10 megjegyzés:

  1. Aztaaaaaa, de gyönyörűséges 😮😍😊😍

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Két hagymából négy szál nőtt ki, az első 2x4 virág lenyílott, a második 2x3-ból az egyik még teljesen bimbós, a másik még pár napig szép lesz. Olyan igénytelen ez a virág és milyen csodás ajándékot ad minden évben - miközben hónapokat víz és fény nélkül a pincében tölt. Most megígértem neki, hogy idén legalább átültetem, mert már 3 éve friss földet se kapott. Lehet, hogy pont ez a jó neki ? Nem tudom....

      Törlés
  2. Válaszok
    1. És mint írtam Orsinak: meglehetősen igénytelen. De az is lehet, hogy egyszer, kivételesen, nekem is szerencsém van.(legalább egy virággal.)

      Törlés
  3. Gyönyörű!!! Látod, pl. ilyesmik hogy megszépíthetik az ember napjait? Nekem is van kettő, de az idén csak hatalmas zöld leveleket növesztettek és nincs virág egyiken sem. Lehet, hogy későn tettem vissza a földbe. Novemberben találtam meg egy újságpapírban, majdnem kidobtam! :) Nem igazán értek hozzá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem 3 éve van ez a két hagymám (egy vödörben)- késő ősszel leviszem a pincébe, beszüntetem az öntözést és februárban valamikor felhozom. Elkezdem öntözni és letakarom egy cseréppel. (A hagymák félig kint vannak a földből - azt hiszem ez is fontos.) Valójában az is lehet, hogy "csak hálásak". A szomszédom ki akarta dobni, mert neki sose virágzott - én pedig megkönyörültem rajtuk. A szép virágokért - most megígértem nekik - kapnak majd idén új földet !

      Törlés
    2. Csodaszep! Biztosan halasak! meg jol kezeled oket,koszi a tanacsokat!

      Törlés
    3. Én ezt a "kezelési módot" valahol a neten találtam, ez előtt sosem volt ilyen virágom. De lám, bejött a módszer !

      Törlés
  4. Én egy bevásárlóközpontban vettem egyszer karácsony előtt. Piros viaszba volt csomagolva földestül és gyönyörűen virágzott, pirosat. Nagyon feldobta a szoba hangulatát! Sokáig nyílt, majd elszáradt. Kivettem a viaszból és becsomagoltam papírba, hűvös helyre tettem. Novemberben elültettem - ahogy mondod, kilógott a hagyma fele (olvastam) - és napos helyen van, locsolom, gyönyörűen kihajtott, vastag, húsos levelei vannak, de virág sehol. Nem tudom meddig hagyjam így, lehet, hogy nem is szárad el? Tanácstalan vagyok. Sok vizet nem zavar, de a virágnak jobban örülnék!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáld ki az én módszeremet: tehát most nyáron hagyd élni a leveleket - aztán úgy október vége felé (én nem szedtem ki a cserépből se!) levittem a sötét pincébe.Ott nem öntöztem. Február elején valamikor felhoztam, (a szobába!) leszedtem róla a tavalyi elszáradt leveleket, leborítottam egy nagyobb cseréppel és öntözni kezdtem. És szinte előbb jöttek a húsos virágfejek, mint a levelek - de aztán utolérték egymást. És akkor hamarosan - mert elvirágzik lassan - kiviszem megint az udvarba, ott marad őszig és kezdődik minden elölről.

      Törlés