2020. március 27., péntek

Mit lehet csinálni az öreg mesekönyvekkel ?



Nem értem, hogyan történik ez, de mostanában kétféleképp múlik nálam az idő. Ha a gép előtt ülök, egy óra = öt perc, ha valamit csinálni kell, az nagyjából annyi időbe kerül, mint régen (vagy mondjuk fél éve) de ha valamit ki kellene találnom, az nehéz ügy.

Töröm a fejemet és amikor a fejemben az ötletet „megszavaztatom” – nincs teljes egyetértés. Terrorizálnom kell néha magamat. Első számú ellenségemé vált a „AGÉP” – mert csak kattintgatnom kell ide-oda, már a billentyűzetet meg az egeret is lassan le kel cserélni, annyit hibáznak a sok használat miatt (hmmmm… hogy fogom ezt megoldani ?)
Szóval kattintgatok és semmivel se jutok előbbre (magamban, magammal).

És akkor tegnap azért jött egy ötlet, amit kivételesen meg is valósítottam. Van nagyon sok réges-régi mesekönyvem. Gondoltam, megkérdezem itt, hátha van valakinek bármilyen ötlete, hogy mit lehet csinálni ősöreg mesekönyvekkel manapság. Tud-e valaki pl. régi mesekönyv gyűjtőt ?
Sajnos én még mindig ott tartok, hogy szemétbe nem tudom dobni azokat a könyveket, amiből Nagymamám, Anyám olyan sokat olvasott nekünk és amit én is a szó szoros értelmében helyenként „rongyossá” lapoztam. Még az is lehet, hogy ezek közül néhány tán Anyám mesekönyve volt, hiszen látszik, hogy a borítója újra-köttetett, nem az eredeti….

Na, most lefotóztam párat, ide beteszem, ha valakinek bármelyik megtetszik, írja meg, félreteszem és ha majd el merek menni a postáig, akkor elküldöm.
Mert így talán meg tudom óvni a pusztulástól.

De, az is lehet, hogy mint mindennek, a könyveknek is meg van(volt) írva a sorsuk. Használták őket és egyszer csak eldobják… már nem kellenek és nem fontosak…
(………………………. az utolsó két szót törölte a szerző)


Tehát néhány db. a mesekönyveim közül:
















13 megjegyzés:

  1. Jaj, ezek a mesekönyvek! Nagyon szeretem őket. Mindkettőnk szüleitől vannak hasonlóink, amit remélem, a gyerekeink visznek tovább! A La Fontaine-t kérlek, tedd félre nekem! Nehogy kidobd a többit, egyszer csak jelentkezni fognak érte, meglásd!:) A számítógép egy nagy rabság. Ott van a Világ előtted, élvezd ki! Ha nincs hobbid, ennyit tudsz tenni. De sztem nézd meg a nyelvtanulást, csak amiatt, hogy lefoglald magad és az agysejtek működjenek, nagyon hasznos! Persze a napirendben legyen séta is, vagy torna a szobában, min.1 óra, ezalatt mindent meg tudsz mozgatni és az idődbe belefér!;) Az unokáimnak nem mondanám, hogy üljenek a gép előtt :D, de hát nekik azért sok-sok más tapasztalni valójuk is van! Hajrá!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Könyv félretéve! Én meg igyekszem lefoglalni magam, és valamennyit mozogni is. Visszatértem a napi tornához és tegnap 50-szer körüljártam a "kertet" :-)

      Törlés
    2. Juhhhéééé!:) Így kell ezt csinálni!;) Gratulálok!!!

      Törlés
    3. Aranyos fodorka azért nehogy elszédüljél a körbe-körbe sétától:-))

      Törlés
    4. Tiff: Lassan megyek, egyébként már amúgy sem rohanok sehová...
      Éva: Vigyázok, mert ha elesem, annak a virágágyások látják kárát :-)

      Törlés
  2. A könyvnek valóban nincs értéke sajnos. Tapasztalatból mondom, lépcsőházunk egyik szomszédja adott nekünk nem kis mennyiségben könyveket férjuram szereti a krimiket. Azt mondta ha már kiolvasta nyugodtan dobjuk ki mert több helyen érdeklődött és sehol nincs rá igény. Így nálunk landol minden olyan könyv a családból is ami idősebb rokon hagyatékából származik/ezek a könyvek különböző témájúak/. A gyerekeink régi mesekönyvei közt amit természetesen itthon hagytak még olyan is van ami nekünk szülőknek jelent gyerekkori emléket. Lassan már mi sem tudjuk hová tenni, de kidobni nincs szívem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan ez a bajom. Kb. 1000 db-os könyvtáram van, ebből vagy 30-40 mesekönyv. Most(és majd legközelebb egy másik alkalommal) ezeknek próbálok gazdát keresni. Talán néhány jó helyre kerülhet így, és megóvom őket a szemétteleptől....

      Törlés
  3. Én nagyon szeretném az Andersent! Berni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Írd meg az adataidat - tiéd ! A részleteket megbeszéljük ! Sajnos elküldeni csak a Corona után tudom majd....De félreteszem, nagy örömmel és én köszönöm !

      Törlés
  4. Én az Arany Jánost szeretném, ha még nem vitte senki, nem látom :) De lehet, hogy megvárom, amíg újra láthatlak ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rózsa és Ibolya neked félretéve... Sajnos, a többség itt marad, mert senkinek nem kellenek...De jó lenne, ha eljönnél és akkor átnézhetnéd a többit is, amit nem tettem fel a blogba. Nem lenne egyedül a "lányka" akkor, ismerős könyvek kerülnének a közelébe.Csak múljon már el ez a vész a fejünk felől....

      Törlés
    2. Hú, hát ha újra lehet majd menni, akkor szívesen, akár a lányokkal megint :) És köszönöm előre is! Majd kitalálod, mivel tudom meghálálni... :)

      Törlés
    3. Gyertek ! Hálás pedig én vagyok, hogy elviszitek....
      Mondtam, különben a szemétre kerülnének....

      Törlés