2020. november 18., szerda

Na tessék, itt a kuhi

Olyan nagyon nem lep meg....

A kuhi ittléte azt jelenti, szaharásodunk....
(Most nem is tudom, ezt pozitív vagy negatív bejegyzésként értékeljem? Mert ugye a madaraink akkor eggyel többen vannak, de azt nem tudom, menet közben esetleg hányan tűnnek el és legfőképp a kuhi velünk való ismerkedése miféle előjel...)  
Afrika Szahara alatti részén, a trópusi Ázsiában  és Európában Spanyolország területén honos. Szavannák sztyeppék és félsivatagok lakója. Magyarországon 2012-ben észlelték először.
E furcsa nevű ragadozó madár megjelenésében leginkább a vércsékhez hasonlít, de azoknál erőteljesebb testalkatú, színezete pedig feltűnően világos, csupán a szárnya fekete. Általánosan elterjedt a Szaharától délre eső afrikai területeken, de kis számban Északnyugat-Afrikában is megtalálható. Ázsiában benépesíti Indiát, Hátsó-Indiát és az egész indonéz szigetvilágot. Költését Európában először Spanyolországban bizonyították 1975-ben, ahol azóta már jelentős fészkelő állománya alakult ki.
A kuhi a nyílt, gyepes, ligetekkel tarkított területeket kedveli. Táplálékát rágcsálók és egyéb kisemlősök alkotják, de szívesen vadászik madarakra is.

http://zoozoo.hu/ujabb-madaras-szenzacio-egy-kuhit-talaltak-magyarorszagon/



3 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Addig, amíg csak ilyen kis aranyos madarak jönnek, semmi baj. A problémám ott van, hogy NEM csak ők jönnek.

      Törlés