2020. november 9., hétfő

Ködös vasárnap

Meg tud az élet még engem lepni...

Vasárnap kimentem Máriakéméndre, megnézni a  KÖZADAKOZÁSBÓL kívülről szépen lefestett Szt. Márton templomot... Arra viszont nem számítottam, hogy a Karasica völgyében megül a köd - és délig nem mozdul. Én ilyen látási viszonyok között még nem vezettem, de utasként egészen más érzés, mint a kormányt fogva...Ha nem is lépésben, de nagyon lassan mertem/tudtam csak haladni...Azonban el kell ismerjem, varázslatos, csodálatos, meseszerű volt...







                                            A Szt. Márton templom. 

                          (Ferde is, meg drótos is, de nincs róla jobb képem.)









A kegytemplomnál folynak a felújítási munkák


                                           A zarándokszállás kész



                                      Mire hazafelé  indultam, felszállt a köd.....




És a mai "ajándék" kép - még a Szt. Márton templomtól:







6 megjegyzés:

  1. Valóban különös hangulata volt ennek a napnak ebben a hatalmas ködben. Milyen más így a Karasica-völgye, és valóban, itt késő őszi vagy téli napokon ez gyakori látvány, míg a Mecsek vidékén, a magasabb régiókban ez ritkábban fordul elő.

    VálaszTörlés
  2. Izgalmasak ezek a ködös képek, olyan jó hangulatuk van! Elvégre ősz van, legyen ilyen is! Igaz, nem kívánom ilyenkor én sem a vezetést, főleg, ha váratlanul jön a "homály"! Szép lett a zarándokszállás és biztos a kegytemplom is az lesz, de vajon be tudják fejezni most a javításokat télvíz idején? Az állványozás láttán úgy tűnik, dolgoznak. Elég sok anyag van letéve mellé, de mire azt felhasználják!... A pókhálós képed különösen klassz!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a ködös dolog újdonság volt nekem, de érdekes, szép volt. Örülök, hogy ilyent is láttam.
      Kéménden "csak" cserepezés folyik most és remélhetőleg azzal végeznek a tél beállta előtt. Hogy a további folytatás mikor, mi lesz, az még bizonytalan, de reménykedünk. Már eddig is, a pár évvel ezelőtti állapothoz képest, szinte hihetetlennek tűnő dolgok történtek. Hátha folytatódnak a máriakéméndi csodák ?

      Törlés
    2. Szeretnénk. Reménykedünk ebben.....

      Törlés