2020. december 17., csütörtök

Karácsony előtti szemétség

Hogy Magyarország vöröskeresztes cje, vagy más okostóbiása volt-e kitalálója a szocotthonokba adható csomagok ügyének, nem tudom, nem is érdekel. Egyet kívánok jusson elsősorban ő, avagy anyja, gyereke, összes rokona otthonba és hasonlóképp járjanak el vele akkor is, ahogy ő most velünk, azokkal, akiknek valakijük otthonba kényszerülve vegetál.
Elismerem, bűnöztem: NEM olvastam el a szocotthon hirdetményét. Egy héttel karácsony előtt egy kis csomagot akartam beadni valakinek. Annyit tudtam, hogy nem lehet beküldeni a magam készíttette eperlekvárt – hiába azt szereti a bent-lakó, és nem süthetek neki mákos kalácsot sem. A szar bóti dolgok, azok bemehetnek. Jó, vettem csokoládét. Ráírtam a nevét, szobaszámát (mert ugye név alapján talán meg se találták volna ???) és vélhetően R-néből még 123 van az otthonban. Mindegy…
Szóval beültem az autómba itt a Mecseken, ahol lakom és leautóztam a város másik végében lévő szociális létesítményhez. Busszal ez több, mint egy óra lenne….Már nem először járok ott, ötödik éve látogatom sajnos ezt a helyszínt. És ismét csak nem először állapítom meg, hogy hej de jó lehet itt ápolónőnek lenni, mert legyen nyár, avagy tél, valakik valamelyik udvarban kényelmesen  (még a tegnapi hidegben is!) ülnek és cigiznek a teraszon, máskor meg a kertben. Jó, hát véletlenül MINDIG épp akkor volt 5 perc cigarettaszünet, amikor én mentem. Hagyjuk is ezt a témát…
A bejárati ajtón aztán láttam, hogy csak meghatározott napokon veszik át a csomagot. Igen, töredelmesen bevallom, nem néztem meg az öregotthon honlapját. (és ha nincs netem ?) nem is telefonáltam (mert ugye telefonja ma a koldusoknak is van). Szóval lementem és közölték velem, hogy azt az egy doboz csokoládét nem veszik át, majd hozzam a kijelölt időben.
Nos, ekkor fújt ki a fejem-kukáján a biztosító szelep. Még a szomszéd négyemeletesből is kinézetek az ablakon, olyan mocskos ordítást csináltam – és NEM BÁNOM!! Részben azért, mert ha nem jelenetezek, tán agyvérzést kapok. (s utána, mint béna öregasszony esetleg pont ide kerülök ha nem tudok gyorsan meghalni…) Részben azért, mert borzasztó szemétségnek tarom, hogy ez, ilyen barom előírások vannak ebben a mocskos, rendszertelen országban – persze épp ezért nem is csodálom.
Igen, nagyon fel vagyok háborodva. Egyrészt azért, mert a csomag átvételét (függetlenül az ünneptől) miért csak heti 2x2 órára korlátozzák ? Hát belehalnának, ha a portás átveszi a csomagot és egy nap egyszer valaki elviszi a fertőtlenítőbe ? Ha már ez a mániájuk…mert szerintem ez is totál felesleges…mert ugye a dolgozók se kerülnek napokra fertőtlenítőbe, mielőtt bemennek az öregekhez. Te nem érzel itt valami baromi ellentmondást ??? Mert én nagyonis !! Arra már nem is gondolok, miképp lehetne ellenőrizni, hogy amit beadtam, az ténylegesen elkerült-e a "címzetthez"...
De hagyjuk is az esetnek ezt a vonalát IS.
Én aludtam az eseményre egyet, hátha lecsillapodom, de még ma is úgy forr bennem a harag, hogy ölni tudnék. És nagyon kérem, aki azt érzi, hogy a szocotthonnak, vagy a bp-i izéke néninek és kartársainak van igazuk ebben a kérdésben, ne írjon. Mert akkor mi nem egy világban élünk. Ja és kívánom, kerüljön rokona egy mai magyar szocotthonba.
Pont.





6 megjegyzés:

  1. Nagyon felháborító ez a viselkedés. Az se lehet véletlen, hogy mindig pont akkor cigiznek, amikor odaérsz, ennyi véletlen nincs.
    Én jártam többféle öregotthonban Hollandiában. Ott hihetetlen kedves a személyzet, még azokkal is, akik igazán nem értenek már semmit. Nem számít, hogy az ápoló fiatal nő vagy férfi, vagy középkorú, esetleg idősebb.
    Ez nem a pénzen múlik. Persze annyiban igen, hogy ha jó lenne a fizetés, akkor talán empatikusabb, alkalmasabb, jobban képzett emberek mennének oda dolgozni, nem ezek a mindennapi favágásba belefásultak.
    th

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod nem is elsősorban a rám-bámuló, sziesztázó nővérkék ingereltek fel - azt sajnos !!! megszoktam már, mint látványt évek alatt. Hanem az verte ki nálam a biztosítékot, hogy valaki(k() ilyen ostoba, értelmetlen "szabályt" hoztak. És ezerszer elmondtam: kerüljön miden határozat-hozó hasonló helyzetbe, de gyorsan... Rajtam ugyan nem segít, de legalább megismerhetnék a "magyarok istenét".

      Törlés
  2. Megertelek es teljesen egyetertek,hogy ha maskor nem is,de legalabb most az unnepek kozeledtevel egy dobozka csokit,vagy barmi mas kuldemenyt a kijelolt idon kivul is atvehetnenek. Ez egyebkent nem a rendszeren vagy az eloirasokon mulik,hanem az adott szemelyek joindulatan is. Ez hianyzik ott, de nagyon. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Többfelé panaszoltam az esetet, nem tudtam kideríteni az igazságot, hogy ez "államilag" elrendelt tilalom, vagy az otthon saját döntése. Akármelyik, szemétségnek tartom. Mindig azt mondom, képzelje mindenki magát a bent lévő, avagy a bent lévő hozzátartozója helyébe - és akkor "döntögessen" ha tudja is, miről dönt.

      Törlés
  3. Nem tudom, hogy máshol miképp működik, de Pécsen a MV-i szoc. otthon pl. - gondolom én itt volt ez a helyzet - egy nem "normális" hely. Viszont emberség nem a rendelkezéseken múlik, hanem a személyzeten.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, erről a létesítményről van szó és nagyon szomorú, hogy itt ez/ilyen a helyzet és a dolgokhoz való hozzáállás....

      Törlés