2021. május 15., szombat

Bissei tavak

Tójáró programom újabb állomása Bisse volt.

Sok évvel ezelőtt már jártam itt egyszer, de bevallom, nem sok emlékem maradt róla. Megtalálni nem volt nehéz, szép volt az idő, és ami "hab volt a tortán" találkoztam hajdani kolléganőm/barátnőmmel és nagyon, nagyon  kellemes délutánt töltöttünk együtt.  Már megint rengeteg kép készült, mindig nehéz válogatnom,  most ezek maradtak:

Fantasztikusok voltak ma a felhők...

A Tenkes hegyi lokátor zöldben

Kinagyítva a képet látható a TV torony

Kék-zöld...nem lehet betelni vele....



Néhány bissei kép...rendezett szép kis falu.




A bissei horgásztó

A zsilip, amin nem mertem már átmenni  :-(

Csillagvirág

Boglárka bogarakkal

Galagonya


A kisebb tó


Ezeket a zöldeket nem lehet megunni

Veronika

Lonc


És ez a "csúcs-kép" - ami ugyan foto-technikailag egy nulla, de ott középen, ha jól megnézed, két kis barna vadmalacka látszik.... a többi már beszaladt az erdőbe, és szerencsére a mamájukat nem láttuk. (Ha rákattintasz a képre nagyobb méretben látható.) A közeli erdőrészen száguldva átcsörtető őzikéről se tudtam képet csinálni - de én azért ennek is örültem, idejét nem tudom, mikor láttam őzet. Na, ma legalább láttam, ha fényképezni nem is tudtam...
Nagyon jó nap volt.







8 megjegyzés:

  1. Ez a kirándulás is nagyon szép lehetett, és az előző bejegyzésedben látható tó is nagyon hangulatos volt. Sok szép csodás helyen jártál mostanában!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon igyekszem kitörni a szobafogságból, elegem van belőle. Úgy gondoltam, a környezetemben vannak halastavak, ezeket fogom felkeresni. Csendes, szép helyek.

      Törlés
  2. Csodálni ezt a tempót és energiát Fodorka nem lehet eléggé amivel itt minket nap mint nap megjándékozol. A tavasz üde zöldje, a felhök játéka a tavaszi égbolton a tavaszi újjászületés érzését sugározzák. Úgy gondolom itt az idö is hogy nekiinduljak én is hasonló tavaszi fotó kirándulásnak. Fotót hogyan tudnák mellékelni azt még ki kell találnom . Talán a computerrel megy, mert az Iphonnal még nen sikerült.
    A kis vadmalackáknál mint irod szerencsére a mama nem vett észre benneteket. Ez valóban szerencsét jelentett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a dicséretet. Igyekszem nagyon kimozdulni, mert lassan elfogyott az életerő belőlem, ki kell menni, újat "tankolni" - hiszen azt csak a természetben lehet.
      Én a fényképezőgépemről a számítógépemre töltöm fel a fotókat és azokat teszem a blogba. Nincs iphonom csak egy vacak kis mobilom, amivel max. telefonálni lehet.
      Ha képet szeretnél nekem küldeni (amit szívesen megmutatok a blogomban is, ha szeretnéd), - akkor írj az Email-emre (jobb sarok fönt) - és oda küldd a fényképeket.

      Törlés
    2. Köszönöm a segitséget. Egy sétát fogok én is tenni a közelfekvö Macska tóhoz amit itt Katzensee-nek hivnak hogy a tavakhoz csatlakozzak.
      Nemrég egy régi tervemet sikerült megvalósitani, egy Fotokamerát átalakittattam Infrarót képessé .
      A tavasz megújuló üde friss zöldje, a chlorofil infrarót reflektálása egy különös mesevilágot varázsol elö.
      Élni fogok a lehetöséggel, Küldeni fogok belöle, csak ragyogó napfényes napra várok, mert ez feltètle szükséges egy infrarot képhez. Most még a fagyos-szentek borongós hüvös részben esös napjaiban van rèszünk.

      Törlés
  3. Nagyon szép ennek a tónak a környéke. Szép tavaszi kirándulás lehetett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kicsit sajnálom, hogy nem tudtam/mertem körbejárni, de így "egyoldalasan" is tetszett....

      Törlés