Soha nem lesz belőlem jó gasztro-fotós…
Tegnap is hogy jártam. Elkészítettem félig az ebédemet, még gondoltam is, hogy le kellene most fotózni…. Aztán csengett a telefon – elfecsegtem az időt. Végül gyorsan befejeztem megkezdett alkotásomat, és zsupsz, be a sütőbe. Akkor jutott eszembe, hogy félkész állapotában nem készült róla fotó… A készet megbontva nem biztos, hogy látható/felismerhető benne minden. Hát ez van…
Leírom a receptemet, mert ettől függetlenül nekem nagyon ízlett.
Egy kis fej karfiolt rózsákra szedtem, + egy nagy krumplit felkockáztam, kevés sós vízben félpuhára pároltam. Közben kisütöttem a szalonnakockákat.
A jénaiba alulra egy kevés szalonna-zsírt öntöttem, rá a karfiol+ krumpli, végül a kisült szalonnakockákkal szórtam meg a tetejét.
4 tojás fehérjét felvertem habnak, a sárgájához hozzákevertem egy evőkanál zablisztet, majd óvatosan a felvert habbal összekevertem. Kísérletképp olasz fűszerkeverékkel ízesítettem a masszát, majd a krumpli-karfiol tetejére öntöttem.
A sütőben szép pirosra sütöttem – fejes salátával nagyon finom volt. Ez a mennyiség nekem 2 napi ebédre elég.
A receptet újra köszönjük, nagyon tetszik a felvert tojásfehérjében a sárgája, amivel betakarjuk a keveréket.Kipróbálom!
VálaszTörlésNéha gondolok arra, összegyűjthetném a "kitalált" receptjeimet - biztos lenne már egy kisebb kötet. Szeretek improvizálni a pénztárcámat különösen figyelembe véve. :-)
TörlésGuszta és nagyon finom lehetett! Váljon egészségedre! Tudnám szeretni:)
VálaszTörlésJó volt, megfizethető, szeretem az ilyesmiket, azért figyellek téged is ! :-)
Törlés